lørdag 17. oktober 2009

Det må da være flere som har lyst på en slik opplevelse ?
Det må da være flere som har lyst på en slik opplevelse sier Ole Arne Schlytter etter en fantastisk dag i mine 2 skjul. Først på morran idag hadde han voksen havørn som kom sammen med en voksen hønsehauk kl 10. Havørna satt på åte i 45 minutt mens høneshauken satt i treet å så på. Altså ventet på tur. Når havørna hadde flyd satt hauken seg på åte og satt der i 2 timer. Jeg hentet ut Ole Arne fra skjulet kl 13, for da hadde han lyst å prøve seg på mår i vinterpels. Mens vi holder på å rigge opp utstyret kikker en mår mot skjulet. Han drar bort i hiet da jeg enda ikke har fått foret.Når jeg har kommet inn igjen i skjulet tar det 1 minutt før den samme måren kommer tilbake. Den blir på foringa i 30 minutt.Ser det på måren at det er ett annet dyr i anmarsj. Nå kommer tispevalpen og blir i 30 minutt.Når den har forlatt foringa går jeg ut å smører på mer godsaker. Går ikke mer en 1 minutt før tjukken dukker opp.Han hamstrer litt frem å tilbake men tilsammen er han nok på foringa en 30 minutt han også. Vi pakker så sammen sakene å drar. Ole Arne drar rett ut i rovfuglskjulet å blir der frem til det er mørkt. Han har hauk nesten fra han kommer tilbake og frem til det er mørkt. Får denne meldingen fra han :

Hauken fløy nå kl 1827.Takker så mye for en fantastisk dag.Ikke rolig ett sekund spør du meg.Må da være flere som har lyst til en slik fabelaktig opplevelse ? Hauk i 5 timer, havørn i 45 min og 3 forskjellige mårer i over 1 time... He he kan ikke forlange mer.

Ole Arne skal i morra sitte i rovfuglskjulet igjen så en oppdatering følger da.

5 kommentarer:

 1. Dette er en dag harr Schlytter sikkert vil minnes som en fantastisk fotodag.
  Et nydelig høstvær og antar han ahr fått flotte haukebilder med flott kveldslys...
  Jeg har opplevd begge plasser og bare fantastisk!
  Go helg!
  monika

  SvarSlett
 2. Jeg er en av de som kunne tenkt seg, men ikke funnet tid ennå. Regner med at jeg kommer, men godt mulig at det ikke blir før neste år, men skal følge med utover så får vi se over nyttår.

  Gratulerer deg nok en gang med vellykket prosjekt og jeg er sikker på at du kommer til å få mange flere kunder som er ute etter de samme opplevelsene.

  Lykke til videre.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentarer. Det værste trøkket med kunder har lagt seg men folk sitter sikkert litt på gjerde å vil ha mår på snø. Får bare håpe det legger seg litt opp i lia men av erfaring vet jeg at den ikke ligger lenge. Derfor bør folk kaste seg i bilen så fort som mulig vist det blir snøfall. Blir sikkert en mulighet for deg også Jan Eilert på nyåret,

  Terje

  SvarSlett
 4. Hei Terje. Kommer garantert jeg også for å se om deg, men noe logistikk skal på plass
  først:-)
  For om jeg har vært hos deg to ganger tidligere, lengter jeg alltid tilbake til den unike og flotte foringa du har etablert, og måren har jeg jo ennå ikke fått prøve - så jeg gleder meg til å komme etter hvert!

  mvh Ronny

  SvarSlett
 5. Høres moro ut, men jeg har jo ikke bil.
  Så jeg vet ikke hvordan jeg skal komme ditt.
  Hilsen Jan Erik.

  SvarSlett