lørdag 4. juli 2009

Nei, til utgått skinke !Har den siste måneden foret en hel revefamilie med pølsebiter og matrester men det er tydlig at andre legger ut mat til krabatene også. Forleden kveld kom en dame forbi og stoppet bilen. Ut kom hun med en søppelpose full av brødskalker. Prøvde på en fin måte å fortelle henne at vi drev å fotograferte valpene i ulike positurer, så hun trengte ikke gi revene mat da vi foret valpene med pølsebiter. Dette fordi vi ikke ville ha en haug brødskiver i miljøet som revene befant i. Hun bare fnyste til meg å kastet brødskiver rett fremfor der revene satt. Ikke rart revene sprang som noen gærninger til skogs når det lander en haug tørre skalker rundt dem.Damen dro sin vei og vi gikk så klart opp i skogen å ryddet etter henne. Ser hun er der daglig for det ligger fullt av brødskalker oppi skogen. Ikke så mye å gjøre med det,- men en ting er sikkert. Når revene ikke spiser kokt skinke som er utgått dato på spiser i de iallefall ikke tørre brødskalker.

Har som nevnt i tidligere innlegg at jeg begynner å få nok revebilder men plassen er blitt ett sosialt treffpunkt for andre med samme interresse .De 2 valpene som kommer kan vel ikke kalles valper lenger da de begynner å bli ganske så store. De tåler 4-5 fotografer men blir det for mye ståhei og snakking stikker de til skogs.

I går rigget jeg meg til oppi deres domene, for å bruke vidvinkel å fjernutløser men revene samlet seg rundt meg så fjernkontrollen trengte jeg ikke . Artig å oppleve disse 2 ungrevene på 1 meters hold. I kveld spratt de ut av skogen med en gang de hørte billyden min. Prøvde å lokke dem med ned til strandkanten idag ,ved å bare gå gå vår vei. Gikk ikke mer en 1 minutt før vi hadde dem rundt oss. Artig å ha slike sammarbeidsvillige fotoobjekt.

Ellers er det lite som skjer på fotofronten. Jeg og Tom Elton har hatt oss ett par dager i Børgefjell men måtte rømme pga mygg. Eller er det første natt det er noen som overnatter i mårskjulet. Rolf Bolli ble innkvartert kl 20 igår kveld. Ikke annet en mus og småfugl på kveldsøkta får jeg beskjed om på sms. Men krysser fingrene for at han får seg ett mårbesøk på morrakvisten. Oppdatering følger med nyheter fra mårskjul eller andre sprell.

5 kommentarer:

 1. Hei Terje!
  Flotte revebilder du serverer i fin natur. Jeg har kun ett bilde av rev, 5 døde som henger på en vegg..
  Ønsker deg og resten av familien en flott sommer! Vi drar nordover(i nærheten av Harstad + Lofoten på retur) mandag 6 juli - blir borte ca 14 dager. Håper på mange flotte
  naturmotiv:-)
  Vi snakkes.
  mvh Ronny

  SvarSlett
 2. Man kan aldri ta for mange bilder, men å oppbevare for mange, nei det går ikke. Jeg synes forøvrig at portettet du har som nr. 2 er veldig fint, både pga sjarmen og smilet, lys og den lekre sommerlette bakgrunnen. Det under er også bra, mest på grunn av lyset. Reven ser ut til å lure på hvilke tulling det er som driver på der nede dag etter dag ;-) Synd mygga i Børgefjell var for gjsetfri, men flere muligheter kommer nok.

  God sommer!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentarer. Har brukt trådløs blitz på reveportrett. Har en Sb-800 på kamera mens en blitz med orange fargefilter slår på bakgrunn. Kall det gjerne imitert solnedgang men blitzene er bare med på å lette opp de værste skyggene og gi litt mer trøkk i bakgrunnen.

  Terje

  SvarSlett
 4. Hei
  Enda et fint innlegg av dem flotte revene. Portrette er flott.. Liker også miljø bildene både i skog og åpen eng.
  Ser en del rev her også, men altfor mange revehatere her...så det smeller i hytt og pine, derfor blir dem meget skye, men i morgen skal jeg se om jeg ikke får lurt både jegere og rever..
  Dumt at turen til Bjørgefjell ble borte i mygg..den er utrolig plagsom, drar på hytta neste helg og håper på vind hver dag...knotthøl!
  Ellers er det mink..bare jeg får nok timer til å sette meg..sitter og følger to hver dag, rett nedom meg der jeg viste deg sist...bor under broen...
  Ha en fin sommerkveld...håper fruen ble glad for alle flatpakkene :D

  monika

  SvarSlett
 5. Ja nå har du virkelig flott revebilder i alle varianter. Meget fotogene disse vakre dyrene, så fortstår godt at folk strømmer til med telelinsa klar.

  Ha en flott sommer!
  mvh Knut Børge

  SvarSlett