onsdag 8. juli 2009

Fjelltur til Grytavatne !
Vært ett par dager på hytta og slappet av. Mandagskvelden gikk vi en flott tur på 4 km til Grytavatne.Var spent om vi ville få fisk her da jeg har dårlig erfaring med isbrevann. Men med en 12 grams Spesial mens kveldssola farget vannet,- fristet ørreten. Fikk 3 flotte ørreter på rundt 2-3 hekto som var knallrød inni. K-faktoren kunne nok vært bedre men det er tidlig for slike fjellvann i begynnelsen av juli.
Når sola gikk ned bak fjellet satt jeg på en sort Meps spinner med orange vinger. Ytterligere 3 fisker havnet i sekken før vi ga oss for kvelden.

Ellers har jeg prøvd å fange Fluesnapper i flukt fra verandaen på hytta. Utrolig vanskelig og ditto dårlig treffprosent. Men artig allikevel.

Ikke umulig at jeg prøver meg på reven ikveld men først skal jeg opp å fore mårene. Oppdatering følger når jeg har noe nytt på hjerte

5 kommentarer:

 1. Kjekt med brevannfiskelykke! Idyllisk og trivelig rapport, det ser ut som en veldig fin natur i området. Jeg synes at det siste fluesnapperbildet ble riktig så bra. Veldig gode vinger! Behagelig bakgrunn.

  SvarSlett
 2. Hei
  En herlig avkobling i fjellheimen med et lite herremåltid i sekken. At du har hatt på en rusten sluk til kona di nekter jeg og tro. Du er for snill til det :D
  Fine bilder likte best det nest siste av fluesnapperen selv om det ikke er 100 prosent.
  Jeg er ordtlig i feriemodus no og gleder meg til en uke uten data og virr varr av mennesker.
  skal prøve lomen bl.a

  Monika

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer.

  Ingebjørg : Utrolig mye flott natur og høye fjell rundt om hytta mi. Er endel fiskevann som ligger på rundt 1000 m som jeg har tenkt å utforske i sommer.

  Monica:

  Jeg er som du sier Monica for snill til å ha på en rusten krok på stanga til kona. Det som står er at hun fikk en rusten krok. Altså hun fikk den på kroken med stanga mi.

  Bildene er nok ikke helt optimal skarphetsmessig men for å si det enkelt- Dette er utrolig vanskelig å få til.Fremgangsmetoden var å ta utgangspunkt i reirhullet med en stokk og stille skarpt på innflyvingsvinkelen på stokken. Minimal skarphetsdybde og utrolig mye sletting. Eller får å si det enkelt. : Mesteparten av bildene havnet i søpla.

  Terje

  SvarSlett
 4. Ja da skjønner jeg alt..
  men egetlig er det en større prestasjon og få hektet på en rusten krok. Det berømte nåløye om det ikke var viklet i sene da..
  flott tur var det helt sikkert :D
  rever i kveld om solen holder seg..

  monika

  SvarSlett
 5. Ja det er en utfordring å ta fluktbilder av småfugler. Prøvde selv litt tidligere i sommer og det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Så synes du har lykkes ganske bra Terje med dine fluesnappere. Likte speielt godt det nederste.

  SvarSlett