mandag 27. juli 2009

Fare i luften og risikosport !


Når jeg og Kjetil Skjølberg ankom mårplassen idag sirkelt en flott voksen hønsehauk rundt område. Tydlig at den har funnet ut at det er bra aktivitet både av mår og ekorn på plassen. Kråkene var veldig hissig igår kveld,- når jeg og Roy satt der. Vi hørte pluttselig et sus utenfor skjulet med en flokk illsinte kråker etter seg. Om det var hønsehauken som slo etter ekorn eller mår forblir en gåte. Jeg gikk ut å foret som vanlig og plystret idag også når jeg kom. Det går 15 minutt så kommer mårtispa med en enslig unge ned til skjulet. Tispa henter mat i 2 omganger, mens ungpjokken forblir på plassen å mesker seg med godsaker en times tid.Tispa er innom ett par ganger til med jevne mellomrom, men pluttselig blir det helt dødt ett par timer. Det dukker av og til en mårvalp midt oppe i ura, men det virker som den er engstelig for å eksponere seg. Tispa kikket mye opp i himlen når den var fremme ,- så det er ikke umulig at hauken har slått etter familien ? Får ett nytt mårbesøk med 2 unger og tispa like før vi skal dra hjem kl 8. De blir på foringsplassen i nærmere 20 minutt. Mor kommer å går litt,- og det virker som om hun hamstrer mat.Fikk endel artige bilder idag også, men de helt store uteblir pga dårlig lys og ditto lave
eksponeringstider.


Legger ved ett bilde av ett ekorn som bedriver risikosport. Her sitter det oppe på ingangen til hiet til mårene. Mårungene er faktisk redd ekorna. Litt artig å sitte å studere forholdet dem imellom. Har faktisk flere ganger sett at måren og ekorna sitter bare ett par meter unna hverandre,- men har enda tilgode å se måren gå til angrep.


I morra kommer Kjartan Trana så en oppdatering følger da.

3 kommentarer:

 1. Flotte bilder av mårene.
  Arti at det er stor aktivitet på plassen.
  Kjørte en tur innom etter reven idag i tro at det kansje ble opphold, men det regnet mye mer en i malmefjorden:)
  Sto to unge damer der med paraply å foret, med brød sikkert:)


  Revefanten

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar Rolf. Skal si deg at det er action på plassen. Det begynner nå å fyllles opp av folk som vil komme . Men du bør se frem til en actionfylt dag på ons. Damene foret nok ikke med brød . Det var vel salat å gulerot idag også. I morra kjem vel Kåre Hare.

  SvarSlett
 3. Hei

  Det er så kejkt å lese at det er liv og røre hos deg.

  Tar meg en tur når jeg ikke mangler så mange brikker i puslespillet mitt "tid"

  Alltid spennede å tikke inn for å se nye mårsprell.

  Ser ut som været ikke blir så ille.

  Monika

  SvarSlett