torsdag 16. juli 2009

Tar det aldri slutt ?
Etter nærmere 10000 eksponeringer i sommer bare på rev må det av og til dukke opp det helt store. Jeg sier ikke at bilde jeg legger ved denne gangen er ett blinkskudd,- men i mine øyne er det en optimal eksponering der alt klaffet. Her er det brukt en lukkertid på 1/20 sek. Reven kommer fortsatt på plystring men for å si det enkelt, : - Jeg har såpass mye bra revebilder i ulike positurer og lukkertider at jeg knapt gidder å prøve å få noe bedre en det jeg har fra før. Mange har kommet til plassen for å få sine revebilder og det er fortsatt mulighet for dem som måtte ønske det ? En ting er jeg ihvertfall ikke flink til. Det er å slette bilder etter alle reveturene. Kikket innom LR å fant 5700 revebilder. Slette kan jeg heldigvis gjøre i vinter. Lagringskapasitet er ingen problem. På den nye macen min er det plass til 4000 GB med bilder pluss at jeg har 6 eksterne disker.På vei hjem ikveld etter mitt faste revebesøk møtte jeg den tamme voksne reven Anton. Knipset noen bilder men fant fort ut at bildene havner sikkert i søppelbøtta allikevel,- så jeg dro hjem.
Vet ikke hvor lenge jeg orker å holde på med disse revene men det er greit å holde på så lenge jeg kan få noe jeg ikke har fra før.Neste uke er kanskje krabaten påkjørt og det kan gå mange år til jeg møter like sammarbeidsvillige rever. Sist jeg hadde sammarbeidsvillige rever var i Julsundet å Julbøen for 5 år siden.
For de som er opptatt av mårprosjektet mitt så forer jeg fortsatt daglig. Idag fant jeg fersk mårskitt med fiken/blåbær inni så den er nok innom i løpet av døgnet en gang. Problemet mitt der nå er at plassen er full av ekorn og mus. Disse spiser nok mye av maten jeg legger ut til måren men regner med at både mus og ekorn skal få trimmet seg utover høsten når mårmor med unger ankommer. Begynner å bli såpass levelige tempraturer der snart at jeg vurderer om jeg skal ha meg en natt der oppe.Oppdatering kommer pluttselig :-)

10 kommentarer:

 1. Bare å stå på mens motivene er tilgjennegelig Terje, slette kan man gjøre til vinteren. Det er nå vi har lyset og mulighetene til å ta bilder store deler av døgnet, ingen grunn til da bruke unødig tid ved data`n. Meget flott revepanorering hvor reven kommer diogonalt inn i bildet. Skarpt på de rette plassene, resten i bevegelse. Ikke mulig å gjøre dette motivet så mye bedre! Likte også det nederste av bildene, annerledes og spennende..

  SvarSlett
 2. Knallfint bilde av reven Terje!!!!!!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentarer gutter.Bra vi har samme bildesyn så jeg ikke fyller opp bare med søppel.Har noen helt space revebilder tatt på 1/6 sek men de får komme når jeg er i det kunstneriske hjørne.

  Terje

  SvarSlett
 4. Ja, dette var en perfekt panorering i mine øyne! Deilig når det klaffer ;) Har ikke tamme rever her men har et påkjørt rådyr ute i skogen som åte.... skal sitte der i natt tenker jeg!
  Linda

  SvarSlett
 5. skikkelig bra bilde - seriøst bra faktisk og fortjent etter å slitt kamera med 10 tusen eksp.

  SvarSlett
 6. Hallo gutt,øverste bilde var bare knall.
  Ser frem til når du kommer i det kunstneriske hjørne.Hva med en jazzz rev?

  SvarSlett
 7. Hei
  Dette var flott panorering. En kan aldri ta nok bilder. Da er det bedre og slette.
  Kan tenke meg at det er en del flotte bilder inne på disken.
  Må vel en tur til å se om det er liv i valpene her også.. Artig og følge.
  Blir spennene å se på mårplassen utover og håper det blir liv når ungene også finner ut hvor du har gjemt søtsakene.
  Ha fortsatt en fin jazzuke.. du har ikke vært der og gjort noen revestreker :D

  monika

  SvarSlett
 8. Takk for kommentarer alle sammen.


  Monica: Var på jazz ett par timer idag sammen med kona mens resten av dagen har gått med til pass av ungene til min bror som er på jazz.
  Jeg å ungene foret ekorna og reven ikveld.Ekorna var så tillitsfull at Synne kom på 1 meter av de 2 ekorna som satt utenfor bua. Det sammme gjelder reven som nesten napper oss i klærne vist maten ikke kommer fort nok.

  Imorra er det ny jazzdag med kona. Ikke annet en revesprell på meg.

  SvarSlett
 9. Jeg sier det enkelt, Et av de råeste revebildene jeg har sett!

  Ha en fin dag.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 10. Meget bra panoreringsbilde!!!!!
  //GO

  SvarSlett