torsdag 10. desember 2009

Mårene tilbake på dagtid !
De siste 4 ukene har jeg ikke prioritert mårene da det virket som om de kom bare etter mørkets frembrudd. Som jeg har nevnt i tidligere innlegg hadde jeg en periode der hønsehauken var ganske hissig på å ta seg en mår. Etter dette har mårene vært veldig forsiktig med å komme i dagslys. Uansett har jeg fortsatt min foring å ikke gitt opp at jeg skulle få dem frem i dagslys igjen. Den siste uka har jeg fristet mårene med mus fanget i rovfuglskjulet. Har skjønt at de er ivrig på maten for bare den siste uka har det forvunnet 25 mus. Resepten for å lykkes med mår er å ikke gi opp til tross for at det butter imot enkelte ganger.Idag hadde jeg med meg kamera når jeg var oppe å foret. Plystrer som jeg alltid gjør når jeg forer. Gikk inn i skjulet å satt meg men hadde ikke annet redskap med meg en en 70-200 mm. Gikk 1 minutt så dukket den kraftige hannmåren Tjukken opp. Han virket litt skvetten der han spratt mellom steinene men fristelsen ble nok for stor da jeg hadde foret med tørket frukt,jordbærsyltetøy og rosiner. Han blir sammen med meg en 20 minutters tid.

Kommer til å satse endel på mår fremover i håp om å få bilder av den på snø. Det er meldt snø på lørdag så dere får følge med på bloggen om jeg vil lykkes.Oppdatering følger.

6 kommentarer:

 1. Hyggelig å høre at de dukker opp igjen på dagtid. 70-200, du får teste ut den nye telekonverteren til Nikon når du først er igang ;)

  SvarSlett
 2. Artig at du ser ut til å komme i mål. Tålmodighet er en dyd.:)

  Kåre

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer.

  Per: Har så mye optikk at jeg trenger ikke flere konvertere. Konverter vil alltid bli en reserveløsning så det må ha skjedd en revelusjon om jeg skal gå til innkjøp av det.Har allerde alle 3 konverterne til Nikon og bruker bare 1,4x og 1,7x . 2x er å blir for dårlig.

  SvarSlett
 4. Hei Terje og takk for sist.
  Nå venter jeg spent på vinterbilder av mår.

  Oddmund

  SvarSlett
 5. Skla prøve meg etter måren når det kommer snø Oddmund.Prøvde sist det kom snø også men da fristet det ikke nok med maten jeg serverte..
  Har jo bilder av mår i snøvær inne på hardisken men holder igjen litt her inne på bloggen. Greit å spare litt til konkurranser eller even. bokprosjekt.

  Terje

  SvarSlett
 6. Hei Terje!

  Likte disse bildene. Har en svakhet for arter i miljø og disse to er veldig bra! Er forresten svak for flaggspetten også. Synes det er en flott fugl.

  Eller må du har en God Jul!

  Hilsen
  Svein E. Børresen

  SvarSlett