onsdag 30. desember 2009

Helt utrolig til aktivitet foran rovfuglskjulet !


Dro ut til rovfugskjulet for å legge meg igår kveld da det har lavet ned med snø de siste dagene. Det har kommet så mye snø at jeg måtte parkere oppe ved hovedveien.Ruslet nedover veien med kamera å ryggsekk. Brukte vel 20 minutter ned til skjulet. Kom inn i skjulet og fyrte opp parafinovnen slik at det skulle bli en liten lunk før jeg hoppet i soveposen. Gikk så ut å sjekket om det var igjen noe av reven og rådyret jeg hadde lagt ut for 3 dager siden. Desverre var det bare skinn og bein igjen. Jeg orket ikke å gå opp igjen i bilen så de som evt måtte komme dagen etterpå fikk jobbe litt for å få i seg mat.Våknet kl 9 i morres til ett lurveleven av kråker og ravn.


Kikket opp å se flere havørner som sirklet over plassen.Hoppet opp og satte meg klar bak kamera. Så kommer den ene havørna etter den andre inn for landing. Har på det meste nede 6 havørner og 1 kongeørn rett fremfor skjulet på en gang.

Det blir krangling å slåssing om de små kjøttbitene som er igjen.Har i løpet av formiddagen nede 7 forskjellige havørner og 1 kongeørn pluss 30-40 kråker og 10 ravner.Har også fått en 5-6 kjøttmeiser som sitter sammen med ørn,kråker,ravn og hauk å snapper i seg talgbiter. Idag satt jeg å matet en kjøttmeis gjennom sidevinduet med mårpølse. Med en gang den hadde snappet mårsnabben fløy skjæra etter, men kjøttmeisa stupte inn i tetteste greinverket der skjæra ikke kom til.

Skal legge ut ett nytt rådyr i kveld til gjengen,- så tar jeg ei natt til siden det er så mye aktivitet.En oppdatering følger vel i morgen også.

9 kommentarer:

 1. Nok en gang flotte bilder Terje. Likte veldig godt det bilde hvor havørna titta over snøkanten. Et stilrent og enkelt bilde. Benytter anledningen til å ønske deg et Godt Nytt År!

  SvarSlett
 2. Flotte bilder, Terje. Sikkert artig med så stor aktivitet, det frister med en ny tur (synd jeg har så langt å kjøre...)

  SvarSlett
 3. Grattis med ny fangst.
  Det første bildet var kjempestilig. Lite støy på D3S'n din ser jeg
  Lykke til videre med jakten

  SvarSlett
 4. Hei!
  Flott bildeserie dette her.Synes bildet av havørna oppe i tretoppen bare var helt rått.
  Godt nyttår!

  SvarSlett
 5. Tusen takk alle sammen for kommentarer.

  Det er nok ikke støy på 1600-2000 iso på D3s men rett å slett jeg som har fått snø inne i solblenderen. Måtte derfor lette opp rawfila ganske mye før jeg ble fornøyd.Det blir heldigvis ikke visende på print.

  Terje

  SvarSlett
 6. Hei Terje!

  Dette var flott! Særlig bildet av havørnen som titter over snøkanten var helt rått! Likte også bildet av kjøttmeisene. Ha et riktig godt nytt fotoår!

  Hilsen
  Svein E. Børresen

  SvarSlett
 7. Artig og se at det holder seg med stor aktivitet ved skjulet..
  Flotte bilder...
  Ha en riktig GODT NYTT ÅR Terje, og takk for året som har gått..
  Har hatt mange fine opplevelser fra skjulene dine i løpet av dette året, og håper på flere opplevelser i 2010..

  mvh Ole Arne

  SvarSlett
 8. Hei!

  Kjempeflotte bilder Terje!! Gleder meg til å se enda flere :D

  Godt Nytt År!

  Mvh Linda

  SvarSlett
 9. Har precis hittat till din blogg och kommer med all sannorlikhet att återvända hit och utforska den bättre. Återvända för att se mer av alla dina fina bilder.

  SvarSlett