fredag 4. desember 2009

Kongeørn, hønsehauk og havørn !


Overnattet alene i rovfuglskjulet i natt . Mitt andre hjem sier kona.Syntes det er koselig å komme dit om kvelden ,rigge opp utstyr å ta seg ei pils,- før en hopper inn i soveposen. Våknet ett par ganger i natt (forbaska pils)- å måtte ut å pisse.Sovnet heldigvis like fort igjen. Våknet klokka halv 9 da jeg hørte vingeslag og spising utenfor skjulet. Når jeg står opp å gnier meg i øya ser jeg at det har kommet en kongeørn . Dette er en helt annen fugl en den jeg hadde der forrige uke, men drar kjensel på fuglen da den har vært her ute de siste 3 årene.Den blir på åteplassen i 1,5 time. En hønsehauk prøver flere ganger å komme med skyggeangrep mot ørna i håp om at den skal stikke, men kongeørna er ikke engstelig for hauken.Hauken kommer ned på åteplassen når kongen har flyd. Denne hauken er faktisk den som jeg fanget 3 ganger i kråkefella ifjor. Nå lever den godt på åteplassen og har faktisk blitt så dominant at hun jager en 3 år eldre hauk.
Hauken blir avløst av en ny havørn som jeg aldri har sett på åteplassen. Jeg vet ikke alder på denne fuglen men tipper 4 år siden den har begynt å få gulfarge på nebbet. Får også besøk av 2 havørner til men disse sitter bare i trærne rundt å ser på. Har fugl helt frem til kl 12. Da avslutter jeg økta i skjulet.Testet nyobjektivet Nikkor 400 2,8 Vr å det innfridde. Oppdatering følger vel i morra da jeg tar med meg ei par pils å går til sengs snart (i skjulet).

6 kommentarer:

 1. Hei
  Hyggelig og høre at det er liv og røre i sylteland.Liker godt ørnebilde du bruker i dag fint lys inn på hode og nebb. Artig posityr!
  Gratulerer med nytt objekt.
  Ellers så tror jeg ikke det er pilsen som gjør du må opp i natten men alderen :D

  Go helg!
  mvh monika

  SvarSlett
 2. Herlig lesning Terje...
  Artig med nye fugler på plassen da..
  Og en pils på kvelden, det hørtes godt ut..
  Ja takk til begge deler, pils og rovfugler..hehe..
  Korte dager nå, så det er vell bare og glede seg til sola snur igjen..
  God helg Terje..

  mvh Ole Arne

  SvarSlett
 3. hvordan får du til å avslutte økta klokka 12?

  Blir du hentet ut? Eller er de så tilvente at du kan rusle rett ut av skjulet???

  SvarSlett
 4. Artig at det har kommet så mange nye individer på plassen!
  Jeg vil anta det er en 3K fugl du har bildet av der, ville tro at en 4K ville se ganske så lik ut som en fullt adult fugl.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer.

  Jan Eilert: Skjulet mitt ligger ikke mer en 300 m fra ett hus og ett hyttefelt. Området blir brukt til turområde for lokalbelfolkninga så de er vant til at det er folk i området.Normalt sitter jeg hele dagen men jeg ser det på adferden til fuglene vist det kommer folk i området. Da sniker jeg meg ut å bort til bilen som står 50 m unna.Det ser ut som det funker for fuglene er tilbake hver eneste dag så lenge det er mat der.

  SvarSlett
 6. Utroligt flot billede af den Havørn!

  SvarSlett