tirsdag 8. desember 2009

Avklart forhold !


Åteplassen min er ikke som andre åteplasser. Her sitter hauker og havørner side om side. De har tydligvis ett avklart forhold. Idag kom havørna først å like etterpå kom hauken. De ble sittende 5 meter unna hverandre til havørna var ferdig å spise. Hauken prøvde ved ett par annledninger med skyggeangrep på havørna for å få den til å flytte seg men den rikket seg ikke av flekken. Forrige uke satt både kongeørn og hauk side om side å spiste noe jeg aldri har sett før. Igår satt det faktisk 10 kråker å 2 skjærer sammen med hauken å spiste. Jeg begynte å lure på hva som skjer ? Men med en gang hauken løftet på vingene var alle kråkene over alle hauger. Avsluttet økta i rovfuglskjulet idag kl 12 da jeg har fått nok for en stund. Hadde disse 2 turtelduene sammen med meg helt til vi dro hver vår vei.

Mårskjul: Var der oppe å foret idag. Forer nå bare annenhver dag da det virker som om mårene er der bare på natta.All maten jeg legger ut blir borte. Har de siste dagene foret med mus jeg har fanget i rovfuglskjulet. Dette setter tydligvis mårene pris på. En oppdatering følger når jeg har sittet i rovfuglskjulet igjen. Blir iallefall ikke før neste uke når det er meldt snø.

7 kommentarer:

 1. Må vel være ganske unikt det du opplever. Blir spennende å se når du får snøstorm og laaaaange lukkertider:) Mvh Robin

  SvarSlett
 2. Unik foringsplass ja, bare utroligt..

  Den unge havørna som du har på de siste bildene har jeg ikke sett før, artig og se at det dukker opp forskjelige ørner der, mens hauken på dette bildet er vell den faste haukefrua tipper jeg...

  Flotte oppdateringer Terje..

  snakkes

  SvarSlett
 3. Hei, flotte bilder. Kan jeg spørre om hvordan du oppfører deg i nærheten av kamuflasjen? Er du bevisst på når du kommer og forlater den? Eller er det mer vilkårlig? Er rovfuglene svært følsomme over aktivitet eller blir de vant med det? Jeg har satt opp egen kamuflasjehytte for vinteren og det kunne vært godt med noen tips, hvis du gidder :-) Tusen takk.

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer gutter.

  Ole Arme : Ny ørn ja. Kom forrige uke og etter det har den vært her.
  Haukedama er den faste gamle jeg har hatt der i 3 år.Hun veksler på å komme sammen med 2 damer til. Den ene som kommer nesten daglig er den jeg fikk så mange ganger i kråkefella i fjor. Artig uansett at det kommer til nye fugler. De uten ringer er iallefall velkommen.

  Gjermund: Det ligger mye arbeid og planlegging bak ett slik åteprosjekt. Jeg har annlagt plassen min i ett område der jeg vet det er mye rovfugl men samtidig er det mye utfart i området. Skal du begynne å fore på en plass bør du ikke se på hvordan jeg gjør det nå. Da vil du mislykkes. Oppsøk alltid plassen mens det er mørkt og forlat den likedan etter at det har blitt mørk.Du kan alternativ få noen til å hente deg ut. Legg ut traffikdrepte dyr i mørket men husk for all del å feste dem med stålstreng.Ellers vil reven stikke av med dyra. De første gangene jeg la ut dyra greide faktisk reven å fjerne rådyr på rundt 30 kg og jeg greide ikke å finne ut hvor det hadde blittt av heller.Ellers er tolmodighet en dyd. Vet ikke hvilke arter du skal legge ut åte på men både kongeørn og haukkan være skeptisk til knipsing i begynnelsen. Vent derfor til de har beynt å spise før du begynner å ta bilder.

  Lykke til

  SvarSlett
 5. Slutter ikke å bli overrasket over hvor spesiell den plassen din er. Er jo igrunn helt sykt!

  Sitter du ikke i mårskulet nå lenger? Er du bare innom og forer?
  Du venter kanskje på at snøen skal legge seg?

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 6. Helt vilt og utrolig med Hauk og Ørn foreviget på samme bilde...hva blir det neste?

  SvarSlett
 7. Takk for kommenarer.

  Knut B: Forer mårene bare annehver dag da de bare er der på nattestid. Kan nok hende de er der på dagtid også men har såpass mye bra mårbilder i både vinter og sommerpels at jeg venter til det kommer snø og det blir mer lys der oppe før jeg prøver meg avgårde igjen.

  Per E : Bilde av hauk og havørn er ikke så utrolig lenger da jeg fikk dette allerede for 3 år siden. Har prøvd å få noen ålreite bilder av angrepene fra hauken på ørna men har bare hatt dårlig lys når det har skjedd. Men før eller siden lykkes jeg. Fikk jo mår og ekorn på samme bilde så ingenting er umulig. Gjelder bare å bruke mye tid.

  Terje

  SvarSlett