fredag 21. august 2009

Ett bilde sier mer en 1000 ord ????????Så sant fotografen er ærlig på det han holder på med, passer tittelen utmerket . Det finnnes dem som har påstått å ha tatt bilde av ville dyr, men viser seg i ettertid å være tatt under kontrollerte former. Jeg prøver så godt jeg kan ,-å være ærlig på det jeg holder på med.- Jeg syntes ikke det er noe stor stas å ta bilder av våre rovdyr innenfor gjerde. Vist jeg i såfall skulle gjort det,- hadde jeg iallefall gitt beskjed til mine trofaste lesere. Til dere som har fulgt med på bloggen min har sikkert skjønt at jeg har hatt kjempesuksess med mårskjulet mitt. Problemet mitt har vært at jeg har valgt å dele dette med andre fotografer fremfor å holde godbildene/mulighetene for meg selv. Dette har så klart sin pris i form av at jeg må godta at andre får bedre bilder en meg. Jeg har ingen problem å dele hverken skjul eller unne andre fotografer gode bilder. Når jeg velger å leie ut fotoskjulene mine får jeg så klart igjen kroner og øre men viktigeste av alt er gleden over at andre lykkes. Prøver så klart å smette meg inn sjøl på ledige dager sammen med kompiser. Idag var det jeg og min gode venn Tom Elton som satt i skjulet mitt. For å si det kort :- Vi satt 9 timer i skjulet idag fra kl 12 og hadde mårbesøk i 4,5 time fordelt utover dagen. Kan ikke annet å si en at det var en fantastisk dag. Legger med ett bilde fra dagen som ikke kommer opp teknisk sett, men bilde er slik jeg opplevde situasjonen. Her er det ikke jobbet i lag men slik situasjonen var. Altså 1 eksponering. Bilde er uskarpt men har skarpe også, men diss vil jeg bruke i andre sammenhenger. Tolk det dere ser og gi meg en tilbakemelding. Legger også med ett bilde tatt med fjernkontroll og utlagt kamera med vidvinkel.

4 kommentarer:

 1. Hallo kompis!
  Må bare få takke for en kjempetur i skjulet ditt.Har tatt 1200 bilder og jeg tror ikke jeg legger noe ut før i morgen.Gikk glipp av et bilde og det fikk du.Med 300mm ble det for trangt.
  Må bare underskrive på at dette her er bare helt unikt.Det poppa opp mår overalt.Egentlig skulle en hatt fire armer og tre kameraer.Problemstillingen:den i treet,den på stenen,mellom stenen eller den som stikker hodet opp av et hull i mosen.Må bare få anbefale dette til andre som har lyst.Antall blinkskudd og fornøyde folk er med på å kvalitetsikre påstanden om at dette her må bare oppleves.

  SvarSlett
 2. Hei Terje

  Det øverste bilde passer meget godt til overskriften å jeg sitter igjen med spørsmålet etter å ha betraktet det.Fikk måren tak på ekornet eller hvordan gikk det...?
  Det nederste bilde med mår i miljø likte jeg meget godt å så er det anderledes i forhold til mange av de andre bildene som er presentert på div.andre blogger.
  Kreativitet er viktig når mange skal bruke de samme motivene å her har du i mine øyne lyktes meget godt med din bruk av vidvinkel!

  Det er og har vært meget kjekt å følge din harde jobbing å pågangsmotet du har hatt for komme frem til den den kjempe suksessen du har fått med mårprosjektet det står respekt av det arbeid du har lagt ned!
  Det er flott av deg å dele motivene dine med andre naturfotografer gjennom å leie ut skjulet slik at andre får komme til.
  Jeg ser at flere av de"store kanonene i naturfoto"har vært der å stiller meg likevel et spørsmål får de samme følelsen av suksess med å kjøpe motivene som du får av å ha skapt dem gjennom hard arbeid?

  Mvh Rune

  SvarSlett
 3. Du har al grunn til å være stolt Terje.
  Selv om du leier ut plass til andre så har du 100% større sjanse til å få mer blinkskudd en noen andre.
  Nå har du fått bilde av mår og ekorn på samme bilde, tro hvor mange som drømmer om et slikt bilde?
  Det at du IKKE holder godbildene for deg selv gjør ikke noe, jeg ser nå at du mår bilder som Ingen andre har. Helt unikt! Og alle di andre som sitter i skjulet ditt å tar bilder, Jeg tenker i grunn at di bildene er dine, siden det er du som har laget dette.
  Når jeg ser på dine bilder blir er meget imponert over deg, og når jeg ser på di andre mår bildene som di andre naturfotografene har tadd hos deg, blir jeg ikke imponert av dem. Det er ingen tvil hos meg at du er den beste naturfotografen i Norge.

  SvarSlett
 4. Hei Terje
  Kjempeartig med slik suksess med måren, Gratulere så mye! Velfortjent etter så mange tima i skogen, stå på!

  Hilsen fra Naboen med litt for mye støv på kamera :-)

  SvarSlett