fredag 7. august 2009

Det tar helt av med disse mårene !


Jeg ble med opp og foret foran mårskjulet idag som jeg alltid gjør når andre skal sitte der. Det var en forferdelig romstering inne i skjulet når jeg kom så jeg tenkte at det sikkert var ekorn der inne igjen. Men neida. Ut av fotogluggen kommer en mårunge og stikker inn i nærmeste hull i steinura. Det går ikkke mange minuttene fra jeg forlater plassen til krabaten dukker opp rett foran skjulet. Det har tikket inn meldinger stort sett hele dagen om at gutta har hatt mårbesøk.
På vei hjem fra naustbygging idag får jeg beskjed om  at jeg skal komme å plystre/fore pånytt. Jeg kjører min faste prosedyre hver eneste dag og plyster "Broen over Kwai ". Jeg vet nesten ikke om jeg tørr å skrive hva som skjedde men har heldigvis 2 vitner inne i bua som så på hele seansen. Mens jeg står der ute å plystrer kommer mårmor med 2 unger å setter seg ned å ser på meg på 10 meters hold. Hun løfter på hode å trekker inn pusten og kjenner meg sikkert igjen på lukta. Hun tar med seg ungene bort til der jeg har foret. Jeg går inn i bua og ser på at Dyring og Moseid knipser sine bilder. Altså mårmor med unger har blitt så trygg på meg at de godtar mitt nærhver.
Her blir det mye plystring fremover. Ta kontakt dem som måtte ønske det for ledige dager i skjulet.

4 kommentarer:

 1. JA hva blir det neste? Dere sitter og deler matpakke? Dette er belønning for alle timene du har brukt..en belønning som ikke kan betales!
  Går ikke så bra med meg inni fjora som skal prøve og bli dus med minken...først fikk jeg fortalt at Grevlingen spiste opp nøttene til ekorne..nå fikk jeg melding om at det var observert grevling der hvor jeg prøver med minken...ja ja...Det er vel kunsten og ikke gi seg :D
  Det må bli dyrisk lekkert på mårplassen nå når høstfargene kommer...
  Ser det er mange som har fått knallbilder fra plassen..utrolig artig!

  Lykke til med sirkus livet og god helg!

  monika

  SvarSlett
 2. Hei Terje!
  Grattulerer med ny familie, du bør kanskje vurdere å døpe de nye barna nå. Når de kommer og deler matpakka med deg er de jo neste som revekvalpen. Det neste blir vel å ta de med på tur? Når det gjelder navn kan jeg foreslå å kalle opp igjen byggelaget, he he!
  Fra spøk til revolver, kjempeartig at det vart suksess etter alle timene.
  Vi er på veg til Brønnøysund og lurer på om jeg skal dra innom Flatanger på veg søover igjen.

  RolfM

  SvarSlett
 3. Velkommen tilbake Rolf. Ole Martin setter sikkert stor pris på at du stikker innom på vei sørover. Helt enig at vi kan kalle ungene for Rolf; Knut og Terje. Men da påberoper jeg meg å være hannmåren Terje. Dere to andre er desverre damer.Men da får dere vise deres feminine sider også.

  Terje

  SvarSlett
 4. Da må det bli Rolfine og knutine :D

  monika

  SvarSlett