mandag 12. juli 2010

Nok ei terneøkt !


Idag hadde jeg besøk av Kåre Johansen som hadde ligget ute i natt etter hegrene. Etter en liten kaffekopp på verandaen, dro vi opp i mårskjulet. Jeg hadde ikke helt troa på at måren ville dukke opp på dagtid, da kameraet mitt som står ute døgnet rundt, viser at mårene er mest aktiv på morrakvisten i 0730 tida og en siste gang like før sola går ned. Kåre satt opp i skjulet frem til kl 17, da vi hadde en avtale om å dra ut etter ternene. Som forventet var det ekorna og småfuglene som som hadde vært innom mårskjulet. Etter ei lita fiskeøkt på en halvtime hadde vi fått nok fisk, til at vi fikk lever til ternene. Det som møtte oss ute ved ternekolonien var en svartbakk som hadde landet midt oppe i ternekolonien. Ternene fløy rundt og var illsint på måken. Kanskje ikke så rart at hele måken var full av ternedrit. Vi kjørte helt inntil kolonien og det var nok til at svarbakken kastet seg på vingene, med 200 terner etter seg. Kastet lever ett par timer til vi hadde fått nok ternebilder for idag.


Kåre kjørte ut igjen til mårskjulet og satt der til det ble mørkt. Fikk melding av han at måren hadde vært innom på en snarvisit som forventet i 22 tiden. Imorgen kommer Kjartan Trana på besøk å da blir det sikkert både terner og mår. Oppdatering følger.

3 kommentarer:

 1. Terner er kjedelig! Få noe mer originalt, Terje!

  SvarSlett
 2. Hehe den var god. Terner er på ingen måte kjedlig.Flott om du kunne bruke navn fremfor slike dumme anonyme kommentarer .

  SvarSlett
 3. Halloen Herr Sylte!
  Terner er vel så i det motsatte hjørnet av kjedelig som det er mulig å komme. Elegante,vakre,kjappe luftakrobater som er både morsomt og vanskelig å få skikkelige bilder av. Er i alle fall min mening/opplevelse.
  Følger i spenning med på dine fotoprosjekter og blir ikke det spor overrasket om gaupa snart er på brikka:)
  Fortsatt god (foto) sommer

  Ketil

  SvarSlett