fredag 28. august 2009

Blåbærsyltetøy gjør susen !


Måtte prøve litt variasjon i kosten for mårene igår og idag. Har i sommer prøvd det meste av søt som er å oppdrivet og jeg overdriver ikke når jeg anslår forbruket av honning til å nærmere seg 75 kg. Har daglig smurt på ca 1-2 kg . Dette har gått ned på høykant av mårene men har jo fått litt hjelp av alle humlene og vepsene også. Har vist seg at litt variasjon i kosten trigger mårene til å komme oftere. Tror nærmest de ble lei all skraphonningen jeg foret med. Har ikke tall hvor mange besøk gutta i skjulet idag hadde men blåbærsyltetøy fra Nora gjorde susen.Vil fra nå av veksle på maten jeg serverer og menyen vil bestå av :


Menyliste

Mandag: Skraphonning
Tirsdag: Rosiner og Sunda
Onsdag:Fiken og fuglenøtter
Torsdag:Eple og Pærebiter
Fredag:Rosiner og skraphonning
Lørdag:Småfugler og mus
Søndag:Fiken og ekte lynghonning

En oppdatering følger i morra når jeg får rapport fra skjulet.

2 kommentarer:

  1. He-he blåbærsyltetøy gjør susen ja.Dette var min tredje tur i mårskjulet og det å observere disse dyra er utrolig artig.Terje hadde hatt på blåbærsylte på en utvalgt plass.En av mårene er veldig sky .Flere ganger stakk den hodet fram mellom stenene og hadde veldig lyst på godsakene.Til slutt kunne den ikke dy seg.Frem i full fart og tilbake i like stor fart.Senere fortalte Terje at grunnen til at den er skeptisk er at en havørn kommer inn hver kveld og setter seg i et tre ovenfor mårplassen.På tross av at det var dårlig vær hadde vi mår fremme en 5-6 ganger.Været kan vi desverre ikke gjøre noe med.Må bare anbefale dette opplegget til andre som har lyst til å få oppleve mår.

    SvarSlett
  2. Takk for postiv omtale om skjulet og sevedrigheter Tom.Mange farer for mårfamilien når de nå begynner å utforske verden for egenhånd.
    Som dere sikkert har fått med dere har vi sett hønshauk og spurvehauk i område. Ar havørna hekker 100 meter ovenfor skjulet er nok ingen trussel da havørna ikke tar mår. Hadde det dermot vært en kongeørn hadde nok saken stilt seg annerledes. Men det er greit å være føre var. Men blåbærsyltetøy kurer angst for store fugler. Bedrer vel nattesyn også.

    SvarSlett