fredag 18. september 2009

Nok en fantastisk dag !
Gikk opp til mårskjulet kl 11 idag sammen med en kar som hadde tatt den lange turen helt fra Nordland for å få oppleve mår. Han kommer riktignok fra Oppdal men har gjennom bloggen min funnet ut at plassen var verd ett besøk. Han hadde en gang tidligere i liver sett mår så dette så han frem til. Har ikke før kommet inn i skjulet før Tjukken dukker opp under den nærmeste fura på 5 meter.Han blir på åteplassen en 20 minutters tid. Etter litt venting dukker den lille tispeungen opp og blir ett par minutters tid. Fare i lufta truer også da en ung hønsehauk lander rett ovenfor hiet til mårene. Den flyr heldigvis avsted. Vi får så besøk av ekorn som aner fred og ingen fare. Like etterpå dukker tispeungen opp igjen. Pussig å sitte å se på at ekornet og måren sitter 4 meter unna hverandre å spiser. Måren spiser rosiner mens ekornet spiser solsikkefrø. Måren får pluttselig øye på ekornet å sniker seg sakte imot. Jeg har desverre for stor brennvidde til å kunne fange begge på samme brikke, men får da filmet litt av sekvensen.Mårungen virker mer nysjerrig en ute på jakt. Blir nærmest en katt å mus lek der måren gjemmer seg i ura og ekornet kommer tilbake for å se hvor den ble av.Ekornet velter en trerot 30 cm unna måren og ekornet fyker opp i nærmeste tre. Måren kikker ut av hullet å ser på ekornet. Ingen stor jakt for måren men ungene er for små til å ta ekorn enda.Artig å se at hannmåren snart har fått full vinterpels mens tispeungen knapt har begynt. Tilsammen har vi hatt 4 mårbesøk på 5 timer idag.

Imorgen kommer en svensk lege som skal sitte i skjulet.Ellers har vi hørt Hvitryggspetten utenfor skjulet idag. Fikk også besøk av en flott Grønnspett. Oppdatering følger i morra


Lastet opp en liten snutt hvor dere får se både ekorn og mår. Filmen er tatt opp på frihånd men mener situasjonen er så unik at jeg velger å dele den med dere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar