onsdag 23. september 2009

Dovrefjell & Forolhogna !
Da har jeg og Tom Elton akkurat kommet hjem etter 2 fantastiske dager på henholdsvis Dovrefjell etter moskus og Forelhogna etter villrein. Første dag prøvde vi å kjøre inn skytefeltet men ble stoppet da de driver å fjerner blindgjengere og rydder opp. Helt idiotisk spør du meg å bruke en av norges vakreste fjellområder til skytefelt. Men nå skal det ryddes opp å tilbakeføre DovrefjellNasonalpark tilbake slik det en gang var. Håper de gjør en god jobb ?
Rett ved Grønnbakken stod 2 sammarbeidsvillige moskusokser, Vi var sammen med disse ett par timer før vi dro nedover mot bilen. Her møtte vi en skikkelig sur moskus. Vi kom nok litt for nært men vi hadde heldigvis ett gjerde som skilte oss. Ikke å spøke med disse dyra når de kommer i 60 km/t. Vi slapp heldigvis med skrekken........
Vi hadde så en liten økt med landskapsfotografering før vi slo opp teltet ved E6. Tok ett ett par pils før vi hoppet i seng.
Dagen etterpå kjørte vi direkte til Kvikne og Forelhogna Nasjonalpark. Vi slo opp teltene våre og dro ut på leting etter rein. Kikket opp en flokk på 200-300 dyr på 2-3 km som vi prøvde å komme innpå. Dyrene var veldig samarbeidsvillige og vi fikk oppleve slåsskamper og parringer.


Kom helt på slutten av økta borti 2 storbukker som skikkelig hadde havnet i klinsj. De hang sammen en halv time før de kom fra hverandre. Da med knekte gevirstenger og ett par kilo lettere kropp. Rart at de overlevde spør du meg ?

Senere på kvelden finner vi en flokk på 500-700 dyr. Disse koser vi oss med til mørket kommer.Når vi kom tilbake til bilen var enten teltet mitt stjålet eller blåst over alle hauger. Vi fant det ihverfall ikke ? Det endte med at jeg jeg sov ute under åpen himmel. Tom mente jeg ville våkne i bilen, men jeg holdt ut til tross for kraftige regnbyger.Var riktignok søkk våt når jeg våknet.
Kvelden før hadde vi truffet Kjell Moseid som var ute i samme ærend som oss. Vi avtaltes å møttes dagen etterpå kl 9. Kjell hadde da funnet igjen flokken fra kvelden før. Vi koset oss med med de 700 dyra til lyset ble for hardt kl 12. De som lurer på hvordan det har gått med mårene mine ? Kan jeg fortelle at de lever i beste velgående og kommer fortsatt både på plystring og etter foring. Vært folk i skjulet de 2 siste dagene og de har hatt flere mårbesøk.En oppdatering følger når jeg har mer på hjerte.

2 kommentarer:

  1. Hei Terje.
    Det er bra noen kommer seg ut i naturen. For meg har det blitt bare med tanken til nå. Det er kjekt å følge med i bloggen hva du skriver og bildene. Jeg har jo veldig god tid siden vi har 4 dagers helg på jobben, men må heller passe på å skru kronene riktig vei da. Venter i spenning på neste oppdatering :)

    SvarSlett
  2. Herlige bilder fra fjellheimen, Terje. Må ha vært en flott tur. Håper å få fotografere moskus selv en dag - majestetiske dyr.
    mvh Ronny

    SvarSlett