tirsdag 18. mai 2010

Ny stordag i mårskjulet !Fra kl 12 idag og frem til kl 15 satt jeg og Per Jarle Heggdalsvik fra NRK i mårskjulet.Per Jarle vurderer å leie skjulet for produksjon av en naturfilm.Veldig stor aktivitet på småfuglene foran skjulet men måren viste seg ikke på denne økta. Vi får isteden unike opptak av en hvitryggspett hunn og en flaggspett på samme stamme.Per Jarle har aldri sett hvitryggspett før så disse opptakene kommer nok godt med.Jeg dro så hjem å laget middag til kona og guttungen.Etter en bedre middag dro kona på fjelltur mens jeg tok med kompisen min Øyvind Bjerkeseth opp i skjulet. Øyvind har fått smaken på naturfoto så vi håpte at han fikk ett glimt av måren.Vi koset oss med småfuglfoto frem til en hvitryggspett hann og en flaggspett kom. Vi fikk også denne gangen begge spettartene på samme stamme.Hvitryggspetten blir på foringa i en times tid..
Først kl 1950 dukker den samme mårtispa som igår opp bare på 4-5 meter. Den mesker seg med honning og rosiner i 12 minutt.

Når lyset er på sitt aller beste dukker en mårhann opp øverst oppe i steinura. Den er ganske så målrettet på vei ned på foringa.Blir sammen med oss i 20 minutter før den drar bortover i skogen.
Imorgen skal Monica Frisvold Vaagan låne mårskjulet. Jeg skal til skogs å sette ut kamera med fotocelle i håp om at gaupa dukker opp på brikka.

Oppdatering med rapport fra mårskjulet i morra kveld.

2 kommentarer:

 1. Angsten har tatt meg..Terje reiser til fjells..hvem kan plystre
  Broen over Kwai..? Hjelp!!!!
  Gleder meg masse til å låne skjule, fugler blir det helt sikkert, men kommer måren..det får je svar på i morgen!

  SvarSlett
 2. Hei Terje.

  Den mårtisåa du hadde i fjor hadde ganske markante merker i ørene. Denne utgaven i år, er det en av ungene eller tror du årets utgave har kommet rekende til en av de charmante guttehvalpene?

  Lykke til med Gaupa.
  Kåre

  SvarSlett