søndag 9. mai 2010

Fantastisk storfuglleik !

Da er jeg tilbake etter 2 fantastiske dager oppe i Lierne hos Erlend og Kyrre som driver Fjellopplevelse. Jeg var sammen med Robin Jenssen og Kjetil Olsen. Veldig trivelig helg med meget god mat, service og kunnskap hva de holder på med.Den første natta på leiken var fullklaff fra min side mens Kjetil fikk noen ålreite bilder. Robin ble sittende igjen med Svarteper med ditto dårlig resultat.Dagen etterpå fikk både Robin og Kjetil velge telt sjøl.For mitt vedkommende var første natt midt i blinken.
Min beste natt på tiurleik noensinne men utrolig flotte kulliser med skjeggbevokste grantrær i nydlig morralys. -En slik økt en naturfotograf bare drømmer om :-)

Den påfølgene dagen valgte jeg svensketur for innkjøp av snus og goodis mens Kjetil valgte småfuglfoto. Robin kjørte cowboystrekk for å være klar til natta. Før vi ble kjørt ut til leiken i god tid før kveldsspillet begynte fikk vi servert nydlig spekemat fra Lierne.Den påfølgene natta ble også flott men vi manglet godlyset fra dagen før.Fikk noen ålreite bilder denne natta også men på langt nær ikke av samme klasse som natta før.


Takker gutta i Fjellopplevelse og turkompisene for 2 fantastiske dager som gjorde dette til en ønskedrøm. Turen til Kyrre og Erlend anbefales på det sterkeste.

Nå er fotoutstyret pakket og klar for avreise til Finland i morra. Håper ulvedrømmen går i oppfyllelse denne gangen og at ikke aska setter oss fast igjen. Oppdatering følger når jeg kommer tilbake :-)

14 kommentarer:

 1. Forholdsvis trygt innenfor vante rammer, men nydelig utført - man kan ikke unngå å lengte til skogs når man ser dette!

  Det første bildet er min favoritt, med et sollys som får øyet til å gnistre og blå skygger som fin innramming.

  :-)

  SvarSlett
 2. Hei Terje.
  Er imponert over reise aktiviteten din nå på våren.
  Lykke til i Finnland!!!!!!!!!!!

  Kåre

  SvarSlett
 3. Flotte tiur bilder og opplevelsen du fikk med deg :)
  Lykke til med ulvejakten (med kamera). Vanvittig reising du har,snart har du jorda under dine føtter :)

  mvh duy

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for flotte kommentarer.

  Jan Erik : Å traske i skogen etter motiv er sikkert artig det men har egne skjul for utleie. Overskuddet fra disse går med til reisevirksomhet på ting jeg ønsker å oppleve.Samler bildematriale for kanskje på sikt å gi ut bok.Lotto og spill er ikke min bord.

  Terje

  SvarSlett
 6. Terje liker å reise så mye for da slipper han å være hjemme med kjærringa. Kanskje prøve no nytt med ei ulvetispe eller ei fjellryp ;)
  Men dette var bare fleip :)
  Kanskje er det fordi han er redd dyrene og MÅ sitte i skjul for å føle seg trygg. *hehe*
  Nei det er mye mer spennende å treffe på de i den ville skogen og ikke bare sitte skjul selv om en da får mye bedre uttelling på bildekvaliteten.
  Det er vel mest misunnelse at han er så heldig å få prioritere sine drømmer og reise rundt sånn mens vi vanlige slitere må jobbe for kronene og ha råd til brød og vann. God tur til Finland Terje :)

  SvarSlett
 7. Flotte bilder fra Tunnsjøen ja:-)

  Håper du får en fin tur til Finland. Hører snakk om en del lausbikkjer i området der etter de siste hundeløpene i vinter.
  Hvis det er Siberian du ønsker, kan du få fotografere mine helt gratis:-)
  Vil du ha hvit eller grå?
  Men spøk til side: Hvordan er det med røyting hos ulven? Bikkjene mine ser helt jævlige ut om dagen, og småfuglene i nabolaget boltrer seg i den fineste ull. Blir bra reirstandard i år!

  SvarSlett
 8. Terje Sylte er en naturshoper av de største. Han kjøper seg motiver som kjærringa går på IKEA. Også har han startet sin egen butikk der han driver å selger slike varer selv, kan dette være lovlig da? Vi bør jo forby det! Det er jo også miljøfiendlig å reise så mye rundt.

  Dessuten: det er ikke spesielt morsomt å drive med naturfoto når Terje får så mange fine bilder på så kort tid. Jeg liker det ikke, jeg er syk av misunnelse. Synes det må være bedre å traske rundt å ta uskarpe bilder av stein og mose i nærmiljøet. Det du driver med er jo så enkelt, som å hente seg smør i butikken. Alt er lagt til rette. Det er til og med do og mat i skjulet.

  Håper du blir sittende askefast i Finnland, med skabbete huskyer utenfor skjulet. God tur!

  Bildet av tiuren i gammelgrana var litt for fint for min smak:-)

  K:-)

  SvarSlett
 9. Ser ut som en flott opplevelse dette Terje og fine bilder - god tur til Finland! (du er heldig som har en kone som tillater all den reisingen! :)

  SvarSlett
 10. Hei Terje!

  Flotte bilder fra tiurleiken, men regner med du har gjemt godsakene til div. konkurranser, he he. Gikk det bra med foredraget? Dro du fram høna...eh nei kråka? Lukta vel godt da, ha ha.

  Bedre lykke i Finland denne gangen!
  Vi høres :-)

  mvh Ronny

  SvarSlett
 11. Vanvittig fint det første tiurbildet. Utrolig skarpt! Hva slags lukker/blender/iso brukte du?

  SvarSlett
 12. Som vanlig viser du oss superflotte naturbilder Terje. Virkelig flott det første bildet, men like også nummer to der tiuren sitter i den vakre grana.

  Ha en flott tur til Finland, krysser fingrene for at du lykkes bedre nå.

  Knut Børge

  SvarSlett
 13. Signe Torill Eikrem14. juni 2010 kl. 22:52

  Hei.
  Nydelige bilder får meg til å tenke på at du kan å håndtere et kamera. Det ville glede meg om du kunne holde et fotokurs til høsten på romsdalsmuseet i molde.

  I tilfelle- hva blir kurshonorar og reisepenger?
  Ha en fin uke.
  Med vennlig hilsen Signe Torill Eikrem.

  SvarSlett
 14. Skjønner ikke dette,men noen av disse tiurbildene har jo vært framme til noen av de andre som også har fotografert tiur i tunnsjøen,ja jeg sier tunnsjøen for det er jo ikke sikkert det er på eiendommen sandnes de er fotografert,der de driver fjelloplevelser!!!
  Nei fotografering skal foregå i det fri uten fotoskjul eller mating på plasser som fuglene kommer til....
  Synes det hjelper så lite att dere som har vært der tar fine bilder,når det ikke er flere en dere som slipper til,men det er jo reklame for dem å en måte å få ut middler fra stat å kommune på!!!
  Men ja det er fine bilder du har

  SvarSlett