søndag 16. mai 2010

Blinkskudd ? Bokfink og Spettmeis i kamp.


I forrige innlegg skrev jeg om å kjøpe seg plass i skjul og om hvor enkelt det kan gjøres å kjøpe seg blinksskudd. Legger med ett bilde jeg tok idag på en slik kommersiel plass. Plassen er rett å slett mårskjulet mitt hvor jeg har lagt ting til rette for at folk kan komme å kjøpe seg ett blinkskudd. Satt der bare en halv time idag å tok 200 bilder av småfugl. Noe så enkelt at alle å enhver kan komme å få sine gullbilder med tilhørende heder og ære.Kjekt å høre meninger om det er så enkelt ? Eller er det rett å slett flaks ? Som ett lite tankekors vil jeg legge til at jeg ikke betalte meg sjøl for å sitte der.

14 kommentarer:

 1. Som jeg skrev i innlegget ditt igår, så legger man lista noe høyere i slike fotoskjul.
  Men her har du lagt lista alt for høyt mann!!! :-)
  Dette er foto på høyt nivå!
  Knalltøft bilde av en flott situasjon.

  Har tilbragt mange timer på foringsplass selv. Og det er ikke tvil om at sjansene for gode bilder øker, enten plassen er kommersiel eller ikke. Men slike blinkskudd kommer ikke rekanes på ei fjøl nei. Og slike blinkskudd er ikke noe man bare kan kjøpe seg. Her skal fotografen ha all ære!!

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Det må nok være kun flaks,kan ikke i min villeste fantasi tro noe annet:)
  Men er mest skuffet over at du ikke betalte deg selv noen kr for opplevelsen. Det neste blir vel at du går å setter deg i ditt eget rovfuglskjul,uten å betale for det. Pass på så det ikke sklir helt ut..........

  ketil

  SvarSlett
 3. He he!

  Jeg har sittet en del i skjul hos deg Terje, men gullfuglen har jeg faktisk til gode.

  Det er så masse som betyr så uendelig mye mer, men selvsagt blinkskuddene står høyt på listen.

  Jeg har fått gleden av å dele skjul med andre naturfotografer.
  Jeg har også vøre heldig å dele skjule med deg Terje hvor jeg alltid har fått med meg masse lærdom både det å "se" og tekniskfoto. Tusen takk!
  Å så rosin i pølsa... Dem gangene jeg har sittet helt for meg selv..Fy sørn det e rekrasjon! Den spenningen med å sitte å vente på blinkskudd og nyte stillheten.

  Jeg har ikke tid og drive med mårskjul/rovfugl og av og til har jeg knapt tid til å drive seriøs med småfugl..

  Så atter en gnag Terje... Tusen takk for du driver skjulene dine...

  Ps du sitter vel ikke helt gratis..Det koster med både skjul og mat..

  SvarSlett
 4. Hei:)

  Rått bilde Terje, beste på lenge.

  Geir Jartveit

  SvarSlett
 5. Jeg har selv tatt bilder av bjørn og den kom med en gang, kjekt med dyrepark i Namdal.
  Så slipper og dra ut i skogen, enklere blir det ikke. Naturshopping er tingen, alt dukker
  opp på et finger knips, sparer mye tid på slik. Jeg forstår ikke hvorfor du er så opptatt
  av hva andre synes Terje, du må da vel få fotografere slik som du ønsker. Stå på!

  SvarSlett
 6. Likte godt bildet ditt av bokfink og spettmeis og det er nok mye tilfeldigheter ute å går, men sjansene for at tilfeldigheter dukker opp er nok større på en foringsplass som den du nevner. Noe som jeg kan dokumentere med dette bildet:
  http://pereinar123.blogspot.com/2009/11/flaggspett-og-graspett-pa-samme-stammen.html

  Så plassen kan anbefales

  Per E.

  SvarSlett
 7. hei terje.
  må huske at misunnelsen er stor hos enkelte.
  så enkelt er det.
  stå på.
  harald

  SvarSlett
 8. Hei!

  Flott bilde!!!
  Det er sant at fotoskjul øker sjangsen for blinkskudd. Men at visse personer sier det er å kjøpe seg blinksudd, blir feil. At dyrene passerer er TILLFELDIG, eneste forskjellen er at sjangsen øker i et skjul... Det blir vel da det samme som å si at man "kjøper seg" blinskudd, om man betaler en dyr tur til Alaska og går tur der for å ta bilder av bjørn...
  Bjørnene er like ville der som utenfor fotoskjulet.. og begge metoder, både tur til alska, og fotoskjul i finnland er med på å øke sjangsene for å få gode bilder.

  SvarSlett
 9. Hei Terje

  Er det ikke som du har sagt før: Det blir ikke gullfuglen fra et skjul, for mange har vært der før, men man får flere muligheter til å ta gode bilder. Det bildet du har tatt må man også ha litt hell med seg også. Selv med 9 bilder pr sek, er det som oftest man får en for sent og en for tidlig. Her traff du!!

  Den som fotograferer mye får også mange gode bilder.

  Kåre

  SvarSlett
 10. Slike bilder har ingen ting med flaks å gjøre.Kun mye og målrettet arbeide.Mvh Robin Jenssen

  SvarSlett
 11. Nydelig bilde, men lyset kunne vært enda bedre... det er bare å fortsette, for lista legges et nytt hakk høyere for hvert blinkskudd.

  Ellers må jeg innrømme at jeg blir stadig mer begeistret for bilder som viser naturlig adferd - kurtise, næringssøk etter annet enn solsikkefrø/honning/utkastet fisk/kadavre etc. - kort sagt bilder man ikke kan arrangere.

  (Men jeg er klar for både bjørneskjul og havørn i Flatanger når det passer, så jeg tar ikke prinsipiell avstand fra dette!)

  SvarSlett
 12. Hei Terje!
  Litt flaks må en ha for å få tatt et slikt bilde, men det var knallbra! Det er vanskelig å treffe akkuart på disse, men holder man på noen dager, så vil man kanskje få noe - men, enkelt er det absolut ikke...
  mvh Ronny

  SvarSlett