lørdag 28. november 2009

Nikon D3s- Naturfotografens drømmekamera !


Har i ett par års tid hatt Nikon D3 mellom hendene og kamera har nok rundet over 200000 eksponeringer. Kameraet har fungert upåklagelig og jeg kommer ikke til å kvitte meg med det heller. Fikk igår morres kl 7 telefon fra Posten at det hadde ankommet en express sending til meg fra Stavanger Foto. Førsteinntrykket av D3s er at det er nesten identisk med D3, men skinnet bedrar sier ett gammelt ordtak. Ble rett å slett overveldet over dette kamera og dets støy/isoegenskaper. Kamera har kalibrert iso fra 200-12800 men mulighet til å gå både oppover og nedover på isoskalaen. Skulle så gjerne presentert noen testbilder for dere idag men Ligthroom er desverre ikke oppdatert til å takle D3s sine filer enda. Førsteinntrykket når jeg ser bildene på den 3" store skjermen er helt rå. Satt idag i skjulet sammen en kar fra Stavanger og vi hadde besøk av både hønsehauker,kongeørn og havørn. Kamera ble skikkelig satt på prøve da fuglene som vanlig kommer i skumringstimen.Tok mesteparten av bildene idag fra 2000-4000 iso uten at jeg så antydning til støy på bildene.6400/12800 iso ble også prøvd og jeg betviler ikke at disse bildene vil bli i knall kvalitet.Bare for å erte sidemann og kompis Tom Elton (Canonmann) fyrte jeg opp til 102800 iso og knipset noen bilder av hønsehauken. Lyset var rett å slett elendig men med lukkertiden 1/8000 sek og blender 8 ble iallefall bildene skarpe.Joda, det ble endel støy i skyggepartiene men ikke på fuglen. Dette kameraet må bare bli naturfotografens drømmeverktøy. Det forblir iallefall mitt drømmeredskap. Testbilder fra 2000-102800 iso vil bli lagt ut når rawkonverteren blir oppgradert til å takle D3s sine filer.


P.S Legger med ett bilde tatt med D3 og den nye 70-200 2,8 Vr 2 .Bilde er tatt på 800 iso og 1/40 sek.

4 kommentarer:

 1. Må innrømme at jeg ble imponert over iso egenskapene til dette kamera ja.På 12800 så var det jo nesten ikke noe støy.
  Hmm får håpe de ringer fra Hamar snart...
  Takk for turen forresten,ble jo fullklaff til slutt.

  SvarSlett
 2. Hu, hu... Du har blitt en utstyrsfreak Terje. Gratulerer med nytt kamera!
  Mitt kommer nok på mandag:-)

  Vet du foresten at du kan behandle raw-filene i D3s´en? Skal være en brukbar mulighet for pressefotografer som ønsker å knipse raw, men dundre ut jpgs raskt fra kameaet (via trådløs overføring:)

  Kanskje kan du likevel legge ut noe bilder likevel?

  SvarSlett
 3. Hehe utstyrsfreak sier du Kjartan. Du har jo bestilt det samme sjøl. Du kommer ikke til å angre ett sekund. Det er iallefall ikke utstyret som skal sette begrensningen om jeg skal få gode nok bilder. Verre å forsvare blir det når 400 mm 2,8 kommer i hus over helga.300 mm på fullformat blir litt for lite mens 600 mm blir for heavy.Jeg kan sikkert konvertere bildene til DNG men LR vil ikke importere dem ? Er ikke noe hast for meg men skjønner at dere er spent på resultatet.

  SvarSlett
 4. Gratulere med nytt kamera Terje. Jeg har bare lest endel og sett noen få testbilder fra dette kamera men ser at det er et steg i riktig retning med tanke på det dårlige lyset som ofte er på de tidene dyr og fugler er på sitt mest aktive. Du sier du venter på en 400, det er bare et helt fantastisk objektiv men veldig stort å tungt å ha med på de lengre turene. Så vi får nok se noen enda mer fantastiske bilder her etter hvert fra deg. Lykke til.

  SvarSlett