mandag 2. november 2009

Fantastisk ettermiddagsøkt i rovfuglskjulet !

Ruslet meg en tur ut i rovfuglskjulet nå kl 14 da Oddmund Ihle hadde hatt hauk og kongeørn på morran. Når jeg kommer inn i skjulet ser jeg en ungfugl havørn som sitter i ett tre 70 meter unna. Jeg må derfor lure ut objektivene så rolig som jeg greier. Havørna blir sittende i treet i ca 1 time før den kommer inn å lander ved siden av åte.Den blir ikke så lenge nedpå for det er tydligvis andre fugler på vei også. Går ikke mange minuttene før kongeørna lander 7 meter fra skjulet. Den er litt skeptisk til kameraklikk men den blir da noen minutter nedpå åte før den flyr avsted.

I en periode har jeg både kongeørn og havørn nede samtidig. Pluttselig blir begge ørnene skremt av noe, men jeg greier ikke å se hva det e ?. Hehe, det var bare hønsehauken som kom. Den blir der helt til det er mørkt.
Ikke dårlig det med kongeørn, havørn og hønsehauk på ett par timer. Ny mann i rovfuglskjulet i morra. Oppdatering følger

7 kommentarer:

 1. Hei Terje, skulle nok ikke ha reist hjem forstår jeg. Men jeg har hatt fine dager, og bra med aktivitet. Nå gjenstår jobben foran PC for å sjekke resultatet.
  Hilsen
  Oddmund Ihle

  SvarSlett
 2. Takk for trivelig bekjentskap Oddmund. Du dro nok litt for tidlig hjem. Kongeørna, Hønsehauken og Havørna er her helt til rundt 1.mai så det blir flere sjanser.

  Terje

  SvarSlett
 3. Helt topp dette Terje,fantastisk lys i dag da.

  SvarSlett
 4. Mye bra bilder idag sjøl om det ble ei kort økt. Det fine med eget skjul er at jeg går dit når lyset eller forholdene er som best.

  Terje

  SvarSlett
 5. Flotte bilder! Er svak for hønsehauk-bildet. Aktivitet med skarpt blikk - superb!
  //GO

  SvarSlett
 6. Har sett alle tre bildene og alle har sin sjarm. Første med gyllen bakgrunn og sylskarp ørneportrett.. to hva berre skitgo... :D Å det siste med flott bevegelseuskarphet og skarpt hode.. Det er kjekt å se bilder med kvalitet!
  Tenkte tanken at kongørna var på vei når hauken hva borte...jaguu kom den! Kjekt!
  utfordring er denne sessongen er å få Gaupe og ørn på samme bilde..kan godta evn Hauk....
  premien er en flott flaske med sprudlevann!

  Tar du den...

  Monika

  SvarSlett
 7. Takk for kommentarer. Det ble bare 3 bilder i full fart. Tok nærmere 1200 bilder så jeg har ikke fått gått gjennom alt enda.

  Monica: Håper så klart på gaupe men sånn flaks går det ikke ann å ha.

  Geir: Helt enig at haukebilde ble bra. Utfordring å få til disse panoreringene men desto artigere når en lykkes.

  Terje

  SvarSlett