fredag 20. november 2009

Nok en fantastisk dag i rovfuglskjulet !


Jeg og Tom Dyring overnattet i rovfuglskjulet i natt. Etter ett par pils hver, sovnet vi godt.Vi våknet til telefonalarm kl 7 i morres. Vi satt ut objektivene å la oss til i soveposen igjen. Vi ligger bare å dormer å venter på at det skal lysne. Klokken 0815 hører jeg ei kråke som skriker utenfor skjulet. Jeg står da opp å ser at kongeørna har landet på åte. Den sitter lenge å smånapper i rådyret men er tydlig engstelig for noe.Pluttselig hører vi en hauk som skriker rett nedenfor kongeørna. Den får umiddelbart svar fra en annen hauk på oversiden. Kongeørna vírker veldig stresset av disse 2 haukene å velger å forlate åteplassen. Vi får snart besøk av en voksen havørn. Denne jager kongeørna. Blir litt stillingskrig før kongeørna velger å fly avsted. Da kommer den voksne havørna å lander i nærmeste tre. Der blir den ikke lenge sittende før en ungjypling velger å jage ned gamleørna fra treet. Tydlig en teknikk som jeg har sett de siste dagene at ungpjokken jager gamleørna ned på åte. Når den først har landet og godkjent åte, kommer den å jager bort gamlefar.Vi har vekselvis havørn og kongeørn helt frem til kl 11 . Da blir det helt stille. Først kl 14 kommer de 2 havørnene tilbake. Vi får samtidig besøk av hønsehauken som sitter å ser på at havørnene spiser. Når ungpjokken er mett sitter gamlehavørna og hønsehauken på hver sin skrott å spiser til det blir mørkt. I det vi skal forlate skjulet kommer nok en voksen hønsehauk. Denne sitter mens vi går ut av skjulet. Oppdatering følger i morra når jeg får tilbakemelding fra skjulet.

3 kommentarer:

 1. Har du forsøkt med noen slags varmekilde i skjulet? (F.eks zibrokamin). Ikke så kaldt ennå- "Men det kjem dågår!", som vi sier i Telemark.

  Legg gjerne ut noen bilder innefra skjulet.

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar Jan Eilert. Jeg har både toalett og parafinovn i skjulet. Kjøpte en billig sak på Jula til 400,- Funger utmerket i dette skjulet på 10 m2 men det kan til tider bli for varmt. Men da er det bare å slå den av igjen. Kundene velger sjøl om de vil ha det varmt og sløvt eller kaldt å på hugget :-)

  Terje

  SvarSlett
 3. Kaldt er best!

  Bra fart der nede nå Terje, morsomt å følge med på det som skjer gjennom bloggen din.

  SvarSlett