tirsdag 19. januar 2010

Revejakt og gamle kjente på besøk ?


Har i mange år drevet med både gluggejakt og drivjakt med hund etter rev, men de siste årene har jeg heller prioritert å få reven fremfor objektivet fremfor å skyte dem. Det er nok rev så bestanden må tynnes ut.Så igår kveld bestemte jeg meg for å ta en tur etter reven i glugga.Hadde med meg en 10 liters bøtte med oppbløttt hundefor og seifilet skjært opp i terninger. Satt meg inn i bua å ventet i spenning om mikkel ville oppsøke åte eller om det ble for ferskt åte ? Det var mye revespor fremfor bua men jeg satt helt frem til 0430 før jeg ga meg. Ingen rev å se. Dro hjemover å trøstet meg at jeg hadde hatt en spennende natt i bua.Nesten hjemme treffer jeg pardoksalt på en rev som er ute på matjakt.


Jeg ruller ned bilvinduet mitt og deler matpakka mi med revefanten. Den blir så tam til slutt at jeg står utenfor bilen å mater den. Når matbitene blir for stor drar reven avgårde og gjemmer til dårligere tider. Når jeg syntes det går for lang tid før den er tilbake plystrer jeg min faste smattelåt og reven kommer stormende tilbake. Jeg stiller meg spørsmelet ? Er dette reven jeg hele sommeren kunne plystre på siden den kommer på samme låta eller er det bare tilfeldigheter ? Mellom jul og nyttår våknet jeg til ett lurveleven av hundebjeffing i 6 tiden på morran. Faaae...n jeg hadde glemt å ta inn dachsen fra hundehuset. Jeg står opp å går ut å kikker. Da ligger samme rev 3 meter unna dachsen å vil så gjerne ha en matbit. Reven legger seg helt flat når jeg kommer ut å formelig prøver å trykke for å ikke blir oppdaget. Jeg går inn å henter noen pølsebiter å slenger til revefanten meg greier å treffe reven i hode med pølsa.
Reven stikker til skogs igjen. Mange spørsmå kommer opp etter disse hendelsene og om det er reven som jeg ble så kompis med sommer som har oppsøkt meg ? Ikke vet jeg men syntes det er artig allikevel. Jeg skal ut igjen til natta på revejakt men det er ikke denne karen som kommer til å måtte bøte med livet. Til det er avstanden for stor.

Beklager den teknisk dårlige kvaliteten på bildene men de er tatt med ett Canon kamera som jeg har vunnet.

4 kommentarer:

 1. Spennende historie, og bildene beviser jo action.
  Håper du får tatt det "perfekte" bildet også.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 2. Hei

  Hadde vøre artig da om det er den samme som i sommer...sjelden dem kommer helt bort og spiser som her...
  Lykke til med fangsten!

  monika

  SvarSlett
 3. Litt av ei historie dette Terje, mye rart som skjer der ute i naturen! Og en del å klø seg litt i hodet over. For egen del tror jeg ganske sikkert du har blitt oppsøkt av reve-vennen fra i sommer.

  En av de merkeligste historier om jakt og ville dyr er den om jerven i Bymarka i Trondheim. Adressa har laget en lang og god artikkel om den saken:

  http://www.adressa.no/nyheter/dokument/article1077747.ece

  Håper du ikke skyter kosereven din da :-)

  SvarSlett
 4. Hei, artig hvis det er den samme revefanten som i sommer:)
  Hvis den har en svart prikk på snuten så kan en jo bli enda mer sikker?

  mvh
  Bollianer`n

  SvarSlett