tirsdag 12. januar 2010

Fantastiske Trøndelag !


Da er jeg tilbake etter en 4 dagers fototur til Trøndelag.Det var veldig kaldt da jeg dro hjemmefra
men det ble ikke noe varmere desto lengre jeg kjørte. Har ikke før kommet til Gammelsetra Camping før gradstokken vist - 38 grader celsius. Samme tempratur var det også oppe på Oppdal.
Jeg startet hjemmefra kl 0330 og var fremme på Inderøya og Straumen med en gang lyset kom.
Tipper det var mellom 2500-3000 ærfugler som var ute i strømmen.Tempraturmåleren viste
-26 grader celcius.Kaldt fornøyelse å fotografere fugl i slike tempraturer. Frostrøyk og sol i mot
var det artige å jobbe med. Var i Straumen frem til det ble mørkt . Da dro jeg ut sammen med Terje Kolaas å spiste middag. Dagen etter vurderte vi å fotografere Lavskrike men det ble til at jeg og Terje dro til Straumen idag også. Der møtte vi flere kjente profiler i naturfotomiljøet. Møtte blant annet Erlend Harberg og kona. Møtte også Kjartan Trana og Lars A Dybvik.
Været idag var grått med litt snø i lufta og fikk da noen artige bilder. Konsentrerte meg mest om bilder med vidvinkel siden fuglene er så sammarbeidsvillige.

Etter økta i Straumen kjørte vi innom jobben til Kjartan Trana i Steinkjer å så på hvordan de laget radio og tv program.
Dro etter dette opp til Kjartan i Namsos. Når vi kom dit spiste vi litt mat før Ole Martin Dahle og sønnene kom på besøk.Kvelden gikk med til bildesletting og fotoprat. Dagen etter kjørte vi opp til Overhalla hvor Jon Håvard Vold driver fotoskjul for fotografering av elg og rådyr. I skuffa fremme på traktoren hdde han 300 kg gulerøtter som han skulle legge ut der jeg skulle sitte. Bak på traktoren var det bygd opp ett fotoskjul som jeg kunneta bilder fra mens vi kjørte frem til plassen. Nesten fremme ved fotoskjulet kommer elgene oss i møte.


Jeg går inn i skjulet og rigger opp fotoutstyret. Traktoren har ikke før kjørt før 6 elger kommer for å meske seg med gulerøtter. 5 av dyrene blir der en times tid før de velger å gå til skogs igjen.


Mens en av elgene blir igjen å legger seg ned for å tygge drøv. Den blir i 30 minutter til.Virkelig en artig og billig opplevelse som kan anbefales. John Håvard treffes på telefon 92257561 eller på epost som finnes på denne nettsiden .Dro etter dette ned til Ole Martin Dahle i Flatanger for å oppleve ørn.Ønsket mitt var å sitte på Lauvøya da det hadde vært så bra aktivitet der i det siste.Gunnar Kjærstad hadde sittet der tidligere på dagen og han var storfornøyd.Men det viste seg at de som kjørende helt fra Estland hadde lyst å sitte der . Valget mitt ble da Smålia og kongeørn isteden. Et valg jeg ikke angrer på. Lyset kunne vært bedre men hva spiller vel det for rolle når vi har 4 kongeørner hele dagen.

Når vi atpåtil har 10 slosskamper mellom unge kongeørner i løpet av dagen må dagen opsummeres som en suksess. Den som har lyst å oppleve dette eventyret bør ta kontakt med Ole Martin Dahle.Han treffes på telefon 90696473 eller på nettsiden .Dagen etterpå orket jeg ikke å sitte i skjul. Valgte heller en økt etter oter . Så flere otere men de holdt seg mest på iskanten på altfor langt fotohold. Det blir vel flere sjanser på oter oppe i Flatenger nå som Stian Holmen har begynt å fore dem.Var ellers en tur oppe i mårskjulet idag å foret. All maten jeg la ut for 5 dager siden var oppspist.Fanstastisk lys idag når jeg satt der men kun mus og småfugl å se. Mårene har vært veldig aktiv de siste 4-5 dagene da det er stappfullt av spor på foringsplassen. Skal prøve å få ta meg noen økter der de neste dagene . En oppdatering følger når jeg har noe formidle.

16 kommentarer:

 1. Høres ut som en flott tur det der med masse opplevelser.
  Synes bildet av ærfuglene var spesielt flott, da det nesten var helt i samme høyde som vannet.
  Følger med videre :)

  SvarSlett
 2. Ja trøndelag er virkelig en fantastisk plass!
  Flotte bilder du viser som vanlig. Likte faktisk best det av elgene i vinterlandskapet.

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Bildet av ærfuglene var skikkelig flott. Gleder med til det bli min tur til å greie å fange kongeørner i kamp på brikken. (Og da aller helst uten en sokk inne i kameraet).

  SvarSlett
 4. Hei Terje,
  det var noen flotte bilder du fikk fra Trøndelag. Takk for at du delte dem med oss. Virker som du har hatt en flotters tur.

  mvh
  Liv ")

  SvarSlett
 5. Det er bare en fryd å se flott fotoarbeid!
  Alle bildene har sin egen sjarm , men må si nr en og to var ekstra flotte.

  monika

  SvarSlett
 6. Takkfor sist Terje.

  Mye fint har du fått med deg fra Trøndelag. Vi har da noe å ta bilde av her oppe også :-)

  Takk for linkene foresten, vi må ta den turen...

  SvarSlett
 7. Takk for besøket Terje. Du har fått mye bra ser jeg og hegre bildet er kanon. Ta vare på deg selv.Skulle Du trenge en jakthund til høsten så vet Du at mesterjeger Troj er til utleie!!Olem

  SvarSlett
 8. Alltid flotte bilder og hyggelig lesning. Kjekt nå sånne turer gir full uttelling på opplevelse og bilder.
  Jeg har vært mye i de områdene tidligere men da var ikke fotointeressen like stor. Det ble endel å følge med beverdemningene der mange beverunger holdt et svare liv i elva.

  Arnfinn

  SvarSlett
 9. Artig at du fikk full utteling på turen nordover.At du fikk fullklaff i ørneskjulet
  kom vel ikke som noen bombe.
  Likte bilde fra straumen.

  SvarSlett
 10. Takk for besøket Terje!
  Ser ut som du har hatt det fint her i Trøndelag:-)
  Bildet fra Straumen på topp hos meg.

  Skal hilse fra Otto oter og vennene hans.

  Stian

  SvarSlett
 11. Vet Du hva Terje!! Stian har to oterunger han forer med oppdrettslaks. Men dele på godene-NEI!!!I dag gikk oterfamilien tur ved Spar på Lauvsnes men unge Dahle hadde jo ikke kamera i bilen.Fu..!!!!

  SvarSlett
 12. Hei der!
  Takk for sist! -Artig å treffe deg!
  Bra at du fikk slik uttelling på turen. Jeg var en tur i Straumen i dag, men det var nesten for mye frostrøyk...
  Snakket med en lokalhelt som fortalte at han de siste dagene har sett praktærfugl like ved naustene der vi var. -Jeg skal prøve igjen, men nå om dagen stemmer ikke floa så godt med lyset.

  Velkommen tilbake! -Du får ta en tur når horndykkerne samles på vårparten.

  MVH
  Bjørn O

  SvarSlett
 13. Wondersul day with wonderful pictures. Thank you! I particularly like the one of the eiders. Lovely!

  SvarSlett
 14. Fantastiska bilder du har tagit. Var vid Straumen i november (på väg till OMD) och det var massor av ejdrar även då. Fantastiskt landskap ni har där uppe !
  Jag blir inspirerad av att läsa era bloggar och se på era bilder.
  Hoppas komma tillbaka senare i år. OM hade inte någon plats för oss just nu.

  SvarSlett
 15. Imponerande bilder, isaer edern o häger bilder sticker ut i mitt tycke ! // Thorsten

  SvarSlett
 16. Elgfamilien var i særklasse et meget godt bilde. Sylskarpt og akkurat riktig innstilling av kamera ser det ut for. Er det behandlet noe etterpå? Hvilke innstillinger og objektiv brukte du på dette bildet? Det er et av de beste vinterbilder jeg har sett av elg faktisk...

  SvarSlett