tirsdag 5. mai 2009

Utrolig opplevelse !
Igår kveld når jeg dro fra teltet og foringsplassen for mår , satt jeg igjen kamera programmert til å ta 1 bilde vært 15 sek til kortene var full. Alltid stor spenning å komme tilbake å se om måren har vært på plassen å sleiket i seg honningen. Når jeg kom til plassen idag hørte jeg kameralyder og jeg følte at noe kikket på meg. Tror dere ikke at måren satt bak en Nikon D3 og tok bilder av meg. Hehe det var vel ikke helt slik. Det som skjedde var at jeg lusket meg opp for å hente kamera. Jeg når jeg nærmet meg foringsplassen følte jeg at noe kikket på meg. Jeg måtte stoppe opp å se meg rundt. Joda ved nærmere granskning ser jeg måren sitte på bakken å se på meg. Jeg hadde heldigvis med meg et kamera så jeg fikk tatt 30 bilder. Avstanden til meg å måren var ikke mer en 17-18 meter. Jeg prøvde å snike meg litt nærmere men i bratt steinur ble det vanskelig å komme noe nærmere en 15 meter. Fikk tatt en 4-5 bilder på 15 meters avstand før måren stakk ned i steinura. Begynte idag å sette opp fotoskjul på plassen så det blir kanskje litt lettere å sitte der uten å bli oppdaget. Oppdatering følger når jeg får tatt noen flere bilder

10 kommentarer:

 1. Når du får opp bua,så tror jeg nok at knallbildene kommer.Bra at det ikke bare er flått....

  SvarSlett
 2. Artig og følge prosjektet...

  Lykke til med bygging..

  monika

  SvarSlett
 3. Helt utrolig, nå skal jeg begynne å planlegge tur sørover! Denne blir en magnet på naturfotografer vet du (Og det selv om det er mye flått :-)

  SvarSlett
 4. Garanterer deg både flått og mår om du kommer sørover Kjartan.

  SvarSlett
 5. Du verden! Ikke verst dette da!

  Mye som tyder på at du får(har) en canonplass her:-)
  Flott at det er godt med flått...

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kommentarer. Ikke verdens mest spennende bilde men artig å ha bilde der jeg har gått meg på mår. Regner med at jeg ska l bruke endel timer utover sommeren i denne mårbua så bilderesultatet vil nok bli bra etthvert. Det som jeg syntes er mest spennende er at det er flere mårer som er innom.

  SvarSlett
 7. Utrolig bra Terje, virkelig beundringsverdig det du får til.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 8. Veldig morsomt at du lykkes med dette. Dersom du skal leie ut bua- blir det nok populært :-)

  SvarSlett
 9. Takk for kommentarer Knut B og Jan Eilert. Bua er i første omgang ett kompisprosjekt får å få gode bilder av mår i skogsmiljø men vil nok leie den ut også for å dekke inn igjen egne kostnader til foring og matrialer.
  Pris for utleie vil ligge i samme prisleie som rovfuglskjulet mitt. Snakker da om en dagpris på 1500,-

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett