mandag 18. mai 2009

Hverdag igjen!

Måren er ett myteomspunnet dyr som kun noen få naturfotografer har greid å overliste. Jeg har nok hatt rimelig flaks med prosjektet mitt, men de 2 siste dagene har mårene uteblitt fra åteplassen. Jeg har sittet 2 kvelder sammen med Kjell Erik men det har hverken vært mår på morgen eller kveld. Vi sitter inne i bua å grubler hvor dyra har blitt av. Er de engstelig for rev eller hønsehauk ? Er det en dominant hann mår i område som jager de andre bort ? Er måren ute på vandring og befinner seg i andre områder av terenget ?Kjenner måren lukta av oss ? Mange slike spørsmål dukker men vi blir ikke noe klokere av den grunn. Før eller siden snur nok flaksen seg,- eller gjør den det ? Oppdatering følger i morra med tilbakemelding fra Kjell Erik.

8 kommentarer:

 1. Hei, synd måren ikke har bedre orden på livet sitt. Han burde skjønne at noen sitte å venter for så å vise seg. Men neida han kommer og går som han selv vil den karen, det er derfor det er ekstra artig når vi først får se den.

  Har foresten måren vist seg når det har vært 2 stykker i skjulet noen gang. 2 mann lager dobbelt så mye lukt og enda mer lyd enn 1. Kan det være en sammenheng her?????

  RolfM

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar Rolf. Dobbel dose med lukt kan nok ha sitt å si men tviler etter å ha lest deler av boka " I Mårskogen " . Måren må vite at det er noen i skjulet i følge Rabben/Voraa .Jeg og Kjell så 1 mår mens vi satt i skjulet sammen men den kom ikke inn på foringsplassen.
  Skal forske/lese meg til erfaring.

  Terje

  SvarSlett
 3. Hei Terje
  Flotte bilder du har fått av Måren.
  Det er ikke sikkert det så lett å ha stadig nye folk i Mårskjulet, Måren har veldig god luktesans og nye lukter fra fremmede kan være mistenkelig.
  Nå jeg gjemmer mat for Måren så er den en mester til å lokalisere dette, den har en eminent luktesans.
  Lukten av deg er den vane med siden du forer der daglig, men har du med deg andre så er det kanskje best å holde seg vekke?
  Helsing Rolf Selvik

  SvarSlett
 4. Takk for kommetar Rolf. Har tenkt som deg og ikke skjønt hvorfor mårene ikke vil komme når det er andre tilstede ? Fikk vel en liten bekreftelse nå i kveld når måren stakk hode opp av ura men kom ikke ut til godsakene. Skal prøve å legge plassen i brakk noen dager å sitte der alene. I morra drar Kjell som har sittet der i 5 dager. Han har kun fått måren 1 morraøkt ellers har det vært smått med besøk.

  SvarSlett
 5. Tenkte også slik som Rolf.

  Kan vel løses ved å ta med skjorta til familie og venner på omgang, slik at måren blir vant med at det kan være forskjellige lukter fra skjulet?

  SvarSlett
 6. Eller med hva med at alle som skal sitte der må bruke samme parfyme ?
  Blir nesten som en avlusingstasjon.
  Ordet er fritt og forslags ønskes.

  Terje

  SvarSlett
 7. Du må ta leie for treningstøyet ditt samtidig.

  Svette t-skjorter kommer til å gå som varmt hvetebrød :-)

  SvarSlett
 8. he,he jeg trener ikke Jan Eilert. Fikk forslag fra Moseid på sms for 5 min siden at kundene må sende underbuksa 10 dager i forveien før de kommer. Blir litt av ett hippi skjul dette.

  SvarSlett