onsdag 13. mai 2009

Plystre på måren igjen !
Dere får bare tro hva dere vil men nok en gang virket det å plystre på måren.Jeg sliter med søvnproblemer for tiden så jeg stod opp kl 4 i morres å dro opp i mårskjulet. Avtalen var at jeg skulle bli med Rolf Magerøy i morres kl 9 å plystre men i steden satt jeg meg inn i skjulet å ventet til Rolf kom kl 9. Ingen mår å se fra kl 0430-0900.Når Rolf hadde kommet seg inn i skjulet og rigget opp utstyret . Gikk jeg ut av skjulet og frem til foringsstasjonen. Jeg plystret og laget smattelyder som ekornet gjør. Både dompapp, bokfink og spettmeis lager lyd og svarer tilbake. Jeg drar hjem i forhåpning om å få meg noen timers søvn. Men neida, nøyaktig en time etter at jeg dro tikker den første teksmeldingen inn. "Måren kom 1 time etter at du dro". Gratulere til Rolf for sitt første møte med mår.Får senere melding at sola har kommet på plassen kl 1115. Rolf dro da hjem. Alltid spennende å se om det  er mår jeg har tatt bilde av før ? Rolf oversender innen en halvtime 2 bilder av måren og jeg konstaterer at det er den 4 måren som er innom åteplassen. Ikke rart det går mye honning når det er 4 eller flere som er innom i døgnet.

Måren er ganske lys og  på fagspråket kalles dette Ospemår pga av den lyse pelsen. De mørke mårene kalles Granmår men de er samme rase som Ospemåren til tross for mørkhetsforskjeller i pelsen.  Oppdatering følger når jeg skal ha meg noen timer i skjulet igjen.

6 kommentarer:

 1. Heisan her bilda mine kommet ja, artig. Var en flott opplevelse å få se mår for første gang. Det første som slo meg var at den lignet på en liten Jerv, men den hoppet rundt i ura og opp i treet som den naturligste ting her i verden. Ikke vanskelig å se for seg at dette er en flink jeger.
  Takk skal du ha Terje!

  Rolf Magerøy

  SvarSlett
 2. Gratulerer til deg Rolf...
  Likte begge bildene..ser ut som lyset og bakgrunn er knall..artig da!

  monika

  SvarSlett
 3. Kjempemorsomt. Nå er det bare å ta i mot bestillinger, og starte som den plystrande mårguiden.

  To gode mårbilder fra Rolf!

  SvarSlett
 4. Veldig bra Rolf!
  Det første bildet likte jeg meget godt.
  Her har dere et skikkelig prosjekt:-)

  Stian

  SvarSlett
 5. Artig at det ble fullklaff på Rolf.
  Plystrende mårguiden,den var ikke dum.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for flotte kommentarer til bildene til Rolf.


  Whistleman

  SvarSlett