torsdag 22. desember 2011

Første dagen i resten av ditt liv !Venner skal en ta vare på selv om en har funnet seg en partner eller livsledsager. En ting er å være nyforelsket, men venner er der allikevel om de blir pleid. Etter 45 års livserfaring har jeg lært meg at kompiser stiller opp for en i gode og vonde dager. Enkelte har det med å tro at livet består bare av kone og barn. Men når de virkelig trenger deg, har de pluttselig mistet deg. Å bli forelsket fører så klart med seg for en periode å bare prioritere dama, men vi bør virkelig ikke dra det så langt at vi lever i en boble og tror at alt omhandler bare meg og dama. Venner skal som nevnt pleies for en vil alltid søke tilbake til dem når livet kommer ned i en bølgedal igjen. Alt er rosenrødt i slike stunder og kompiser blir glemt eller forsaket til fordel for det helt store. En ting som er sikkert er at forhold vil briste og hvem skal en da søke trøst og støttende ord med. Jo, nettopp de vennene du skulle ha pleid. Julen er en fin tid til slike besøk. Det skal ikke mer til en en liten telefon til for å oppmuntre en venn at du betyr noe. Oppfordrer alle mine venner å ta kontakt med en venn som har eller har hatt det vondt i livet og gi ham eller henne noen oppmuntrende ord. Livet er så altfor kort til bare å tenke bare på selv. Livet starter først når en har funnet ut at livet også har andre verdier en akkurat bare dama. Først da vil en begynne å leve. Til mange av dere vil nok dette bli den første dagen i resten av ditt liv.

Dagen idag ble var jeg i rovfuglskjulet sammen med Kurt Rødseth. Vi snakket manskit og flirte og hadde det rett så kjekt. Når vi atpåtil har nede 3 havørner og 1 kongeørn 8-10 meter fra objektivene blir det rett så kjekt. Blir nok ikke flere skjulbesøk på meg før jul men jeg og Therese skal prøve oss en tur dit i romjulen. En oppdatering følger når jeg har noe på hjerte.13 kommentarer:

 1. Kloke ord. Likevel i tvil om jeg ville bedt dama lese korrektur på innlegget.

  SvarSlett
 2. Veldig fint og godt skrevet!

  Ha en god jul!

  SvarSlett
 3. gode ord, viktig å ta vare på venner, har vært kjekt og følge med på bloggen din, god jul og godt nyttår

  SvarSlett
 4. Venner er viktig Terje men familien bør pleies som en helårs hage!! Man tar ofte familien for gitt, det er livsfarlig, også den må pleies, hver dag!!Har man gode venner så vet man hvem de er den dagen man trenger dem. God Jul.Ole M

  SvarSlett
 5. Venner er viktig Terje. Takk for hjelpen med bevegelsessensoren i sommer, den har komt godt til nytte allerede.
  Riktig God Jul til deg og dine.
  Helsing Kjell Ivar

  SvarSlett
 6. Gode ord i julestria, Terje. Ekte venner skal man ta godt vare på, venner som vet å finne det positive i deg, som gir deg energi. Ekte venner ligger ikke i å ha felles interesser, men en felles forståelse av at andre er like mye verdt som en selv, uansett. Jeg synes det også er viktig å ta vare på familien, som ofte er de som står deg nærmest i vonde og vanskelige tider, blod er tykkere enn vann. Etter nesten like lang livserfaring som deg, har jeg kommet til den erkjennelse av at kvalitet ikke kan måles i annet enn empati og nestekjærlighet.

  Ønsker deg og dine en riktig god jul

  Hilsen Ronny

  SvarSlett
 7. Dette blir en spennende Blogg å følge! Her er det tydeligvis mange spennende naturbilder å se - i tillegg til noen dypere refleksjoner.

  SvarSlett
 8. Får bare ønske Therese og deg God Jul og Godt Nytt År.
  Jeg kommer nok innom på besøk neste år også!

  SvarSlett
 9. Du har så rett så rett. Det er ikke bare menn som glemmer av vennene sine når den rette dama har dukket opp. Det skjer med mange kvinner også...

  Ha en riktig god jul og ett godt nytt år!

  SvarSlett
 10. Ønsker deg og din kommende fru en Riktig God Jul.

  Forøvrig ord til ettertanke fra din hånd. Håper aldri jeg havner i en slik "boble" at jeg glemmer de rundt meg.

  ketil

  SvarSlett
 11. Tänkvärda rader du skriver. Vackra bilder. Önskedröm att se dessa fåglar. God Jul!!

  SvarSlett
 12. Hej Terje
  Mycket fina bilder och givande berättelser.
  Har lagt en länk till din sida från http://kenny-wildlife.blogspot.com/ hoppas det inte gör något?

  Mvh
  Kenny Isaksson

  SvarSlett
 13. wow, fantastiske bilder, en perfekt blikkfang .. Her i Tyskland kan du se ørner bare i dyreparker eller dyr parker .. eller nasjonalparker ..
  hilsen Frank

  SvarSlett