lørdag 24. april 2010

Askefast på grensen til Russland !Det som skulle bli ett av årets høydepunkt med bjørn,jerv og ulv i Finland ble rett å slett ett mareritt.Turen bortover gikk kjempebra og vi ble hentet av Jani på flyplassen i Kajaani. Kjempeflott service og god mat hele uka, men dagene og nettene i skjulet ble en stor tolmodighetsprøve.Når endelig det kom en bjørn den 3 kvelden greide en kar fra Belgia det kunstykket å rette en Ledlykt mot bjørnen for å ta bilde med mobilkamera. Jeg ble rett å slett så forbannet at jeg utbrøt "Fucking Idiot".Det eneste vi hadde besøk av på myra var en og annen ravn å noen kongeørn og havørn.
De andre gutta hørte ulveskrik en morra mens jeg lå i bingen å snorket.
Dagene der borte ble brukt til småfuglfoto og god mat fra betjeningen.
Først i 4-5 tiden på ettermiddagen ble vi kjørt ut i skjulene. Der ble vi frem til i 9-10 tiden på formiddagen. Stort og varmt skjul med alle faseliteteter men hva hjelper vel det når dyrene glimrer med sitt fravær. Først den 5 og siste kvelden før vi dro hjem fikk vi ett kort bjørnebesøk . Lyset var på hell så de helt store bildene uteble. Såklart artig å få bilder av bjørn på snø, men frisk i minne fra turen til Martinselkosen med 20 bjørner hver natt ble dette en tolmodighetsprøve.

Underveis ble vi oppdatert om situasjonen på Island og resultatet ble at vi måtte starte en kjedsom reise med buss ,taxi ,tog og leiebil hjem til Molde.

Reiseruten

Taxi :Russiske grense- Kajaani 160 km.
Buss: Kajaani- Oulu 175 km
Buss:Oulu-Haparanda i Sverige 240 km
Buss:Haparanda-Umeå 400 km
Buss:Umeå-Sundsvall 400 km
Tog :Sundsvall-Østersund -Trondheim 430 km
Leiebil: Trondheim-Molde 300 km
---------------------------------------------------------------
Totalt :2105 km på 40 timer.
--------------------------------------------------------------


Ikke akkurat slike bilder vi ønsket. Her fra Ikea i Haparanda. En av de triste plassene jeg har vært.
For å si det rett ut. Reisen ble ett mareritt. Har ikke mistet troen på plassen der borte. Mens vi hold på med hjemreisen tikket meldingene fra Kari Kempainen inn at det hadde vært både bjørn,ulv og jerv der etter at vi dro.Blir så klart fristet av å dra tilbake så får våren vise om jeg tar meg en tur til.

Her er reisefølge og guiden.
Fra venstre : Tom Elton,Kari Kempainen,Kjartan Trana og Kurt Rødseth.


2 kommentarer:

  1. Fikk meg en god latter etter å ha sett capsen min.Ikke rart at mannfolk i de dype skoger sendte meg kåte blikk.Aldri fått så mye oppmerksomhet jeg.Hadde det bare vært kvinnfolk.Fint at jeg profilerer klubben deres da.

    SvarSlett
  2. Uten tvi en tur dere kommer til å huske. Bare dumt dere ikke fikk de bildene dere ønsket. Må mildt sagt være frustrerende å reise den lange turen, for så å høre at de hadde full pott dagen etter.

    Men slik er naturfoto, en vet aldri hvilke resultat en kommer til å få.

    Knut Børge

    SvarSlett