fredag 9. april 2010

Artig med Grønnsisik !


Har vært sengeliggende de 3 siste dagene pga influensa men har ut på dagen tatt meg på tak å gitt mat til småfuglene og mårene. Ikke den helt store motivasjonen til foto når feberen herjer i kroppen. Men klok av erfaring vet jeg at det lønner seg å ha med kamera når jeg mater. Skal ikke lenger tilbake en til forrige uke da måren kom og jeg ikke hadde med meg kamera. Ikke det at jeg mangler mårbilder, men det er så forsmedelig når pluttselig noe helt uventet dukker opp.Satt en times tid i mårskjulet idag når jeg først hadde kommet meg dit. Ingen mår å se, men all maten fra igår var oppspist. Så den som orker å sitte får også sine mårsjanser.
Jeg konsentrerte meg mest om grønnsisikene idag da de er så hissig på fuglebrettet. Litt høy iso og dårlig lys men spedde på med blitz for å få hjelp til å fryse bevegelsen.Knipset vel en 700 bilder på en times tid og når alt det dårlige er slettet,- sitter jeg tilbake med 14 bilder.Teknikken er manuell fokus på tiltenkt landingsplass og fjernkontroll med 9 bilder i sek. Rekker vel en 2-3 bilder før fuglene forlater ramma men det er spennende i ettertid og se om det har blitt noe blinkskudd. Så klart høy vanskelighetsgrad med ditto lav uttelling men desto artigere når en lykkes. Kamera er Nikon D3s med 400 mm 2,8 Vr på iso fra 2000-6400.

Skal de 2 neste dagene gjør forberedelser til Finlandsturen på mandag. Jeg ,Kjartan Trana, Tom Elton og Kurt Rødseth skal bort å fotografere ulv,jerv og bjørn på snø. Vi håper iallefall det ??????? Er det internettforbindelse der bort vil jeg holde dere oppdatert med tekst og bilder i løpet av uken ?

10 kommentarer:

 1. Hei Terje!

  De to øverste bildene var jo bare råbra. Fantastisk vakker grønnsisikhannen.
  Du får ha riktig god tur itl Finland, krysser fingrene for at vi får se noen bilder av et eller flere av de tre rovdyra.

  Reiser selv ut på tiurleik for første gang i morgen! Jeg og en kamerat skal tilbringe hele april og mai innom minimum 10 tiurleiker. Vi skal telle antall fugler baser på synsobservasjoner, sportegn osv. Det vil til slutt bli en bacheloroppgave av dette. Ser ikke bort ifra at det kan bli x-antall bilder også :)

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å se bilderesultatene dine :-)

  Terje

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Nydelig bildeserie av en fugl jeg aldri har hatt gleden av å se live.
  fantastisk flott fanget alle 3 bildene:)
  Ha en riktig god bedring med influensasyken din :)

  SvarSlett
 5. Dette er noe annet en opp ned fugler på grein.
  flotte bilder..
  Ønkser deg lykke til med bamsemoms turen.

  Gleder meg til å se bilder.

  monika

  SvarSlett
 6. nydelige bilder Terje her har du truffet spikeren på hodet
  dere får ha lykke til i finland
  mvh anders selland

  SvarSlett
 7. Synes dette ble kjempebra,likte det nederste best.Klasse over det.

  SvarSlett
 8. Flotta bilder ! Lycka till i Finland. Ser fram emot nya bilder från äventyret.
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett
 9. Flotte action-bilder av en fargerik fugl. Ja, det blir lav uttelling på slike kjappheter, men desto artigere :)

  SvarSlett
 10. Sisikene var rett og slett knallfine!!! Gleder meg til å se hjva du får ut av Finlandsturen

  SvarSlett