torsdag 4. juni 2009

Hvitryggspett og mus !
For folk som ikke bor på vestlandet er det nok en stor opplevelse å få se Hvitryggspett. Akkurat nå har jeg fått ett par av disse fremfor skjulet mitt for mår. De er der å henter seg nøtter,honning og fiken flere ganger for dag. Idag hengte jeg opp talg så kanskje jeg kan få ha dem der fremover. Det er fortsatt mår som er innom å henter seg godbiter men det er ikke sett mår på plassen siden jeg hadde tispa der. Virker som den ikke er så aktiv i grisværet da det ikke har vært mårbesøk på 4 kvelder. Hun hadde riktignok vært der tidligere idag  men det er aldri råd og vite når den kommer ? Idag foret jeg som vanlig kl 12. Satt meg i skjulet kl 18 og satt frem til 2230.  Den som hadde orket å sitte i det skjulet ett døgn hadde nok fått flere besøk i løpet av døgnet,- men for meg holder det med en 4-5 timer.Det kryr av mus utenfor skjulet så det lover bra for kattugla og måren i område.Oppdatering følger ved neste sprell

3 kommentarer:

 1. Hei
  JEg var så sikker på at jeg skulle få et innlegg om stokkender osv, men nei her på bloggen er det pausebilder fra mårskjulet... Det høres så lenge ut og sitte fra kl 18 til 22.30. men tiden flyr med spenning og lyder..
  Nå er vi snart inne i den lyseste perioden av året så håper det blir flere mårbilder.
  God helg!

  SvarSlett
 2. Hei Terje!

  Har vært på tur i sydeligestrøk av verden i ei uke, men ser jo at jeg ønsker meg en tur ned til deg. Topp med hvitryggspett!

  SvarSlett
 3. Hvitryggspetten er en fantastisk flott og spennende fugleart. Skulle gjerne fått knipset noen gode bilder av den.
  Artig at du har en så variert artsrikdom utfor mårbua. Både måren og hvitryggspetten er jo egentlig to ekslusive arter å få fanget på brikka.
  Skulle ønske jeg hadde funnet et tidsrom å prøvd meg i nybua. Hvem vet, kanskje jeg finner en luke? Men det er langt å reise....

  mvh Knut Børge

  SvarSlett