søndag 21. juni 2009

Anton & revevalpene !

Fikk ett tips forleden at en tam rev med tilnavnet Anton holdt hus i ett hyttefelt rett ved der jeg bor. Måtte så klart kjøre utom å hilse på dyret. Han var på terrasen til Terje Strande og spiste når vi kom. Han hadde faktisk egen matskål på verandaen. Anton gikk faktisk inn på stua og kjøkkenet sjøl også om maten ikke kom fort nok.Forleden kveld hadde de grillparty med 25 gjester. Da lå Anton i blomsterbedet i 3 timer å kikket på. Utrolig at det går ann når en tenker på at Anton bor midt i jaktterrenget vårt.De andre hyttenaboene får også besøk av Anton. En annen hyttenabo hadde fått valper rundt hytta. Spørs om det er Anton som er far til disse ? Ett par km unna fant jeg en tispe med 4 revevalper forleden kveld. 2 av disse var så tam at de nesten spiste av hånden. Mora kom også ganske så nært så lenge jeg satt i bilen, men med en gang jeg beveget meg ut kom bare 2 av 4 valpene for å få mat.Fikk mange artig bilder av valpene og Anton igår. Ellers har jeg vært å foret måren idag. Satt 4 ekornunger å spiste solsikkefrø når vi kom. Første gang jeg har fått med meg kona oppi skjulet. Hun syntes faktisk det var så koslig å sitte å se på ekorna at ditt ville hun bli med igjen.For meg er det for varmt å sitte inne i skjulet når gradstokken nærmer seg 20. Jeg og kona skal ut en tur i kveld å se etter revevalpene. Får vel ta med meg kamera sjøl om jeg har en helsikes slettejobb etter kveldsøkta igår. (Tok 800 bilder .) Huff, det er artig å ta bildert men ikke like artig å slette.Oppdatering følger

10 kommentarer:

 1. Hei Terje
  Flotte bilder av revene.
  Må være utrolig arti å oppleve sånt:)
  Kjørte meg en tur igår kveld, jeg så du sto ved grøftekanten å ventet på noe lurt:)
  Mvh
  Rolf Bolli

  SvarSlett
 2. Hvorfor stoppet du ikke da Rolf ? Har mine faste kveldsturer etter rev å andre fanter så det er ikke umulig . Ta med deg kamera og kom til småbåthavna i Aureosen så finner du disse i kveld også.

  SvarSlett
 3. Jeg er en beskjeden kar, hehe:)
  Hadde ikke vært dumt å ta seg en tur.
  regner med at småbåthavna ligger i nærheten der du sto?
  Mvh
  Rolf

  SvarSlett
 4. Det var et meget flott bilde av reven Anton!
  Så kjekt at kona di likte seg i mårbua.. Å når hun får se disse fine revene så kater hun seg uti fotolivet... :) Fikk med min bedre halvdel på tur i går opplevde to Orrfugler som spiste stein på en tursti og en hare...begge ble borte før nikon ble plukket fram, men fin tur i solnedgang ble det... Hvorfor spiser Orren stein tror du? Kanskje jeg må ta meg en tur over fjorden...

  SvarSlett
 5. Hvorfor orrfugl/skogshøns spiser stein er ganske enkelt. De har noe som heter krås. Denne posen som sitter i halsen og er full med småstein. All mat som fordøyes går innom denne posen som knuser maten til mindre biter slik at fuglene greier å fordøyde maten. Kråsen er en muskel som maler om maten ved hjelp av småstein.

  Terje

  SvarSlett
 6. Da er det ikke utenkelig at en kan sjå dem seinere også.. Det er ikke så langt fra der det er leik.

  monika

  SvarSlett
 7. Orrfugl/storfugl er på grusveier hele tida og fyller kråsen.Ser dem spesielt om morra eller kveld. Bilfoto er best da de er skeptisk til folk.

  SvarSlett
 8. Steike flotte bilder du presenterer Terje!

  Ha en riktig god sommer!

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 9. Det var da voldsomt til vilttetthet oppe hos deg. Har lenge drømt om møte med fotogene Rødrever men her på disse kanter er Revene veldig skye og lite samarbeidsvillige.
  De revebildene jeg har er helst tatt fra hofta med kvalitet deretter.
  Bildene var flotte med høy kvalitet, det lønner seg å stå på og jobbe målrettet.
  Helsing Rolf Selvik

  SvarSlett
 10. Tusen takk for kommentarer.

  Rolf : M&R er kjent for å være ett av de fylkene i landet med størst revebestand. Bare på 5 km vet jeg om 5 forskjellige revehi.Altså 1 revehi pr 1000 meter.Tydlig at bestanden er på vei opp igjen etter skabben.Spørs bare hvordan det går med mårbestanden når reven er på full fart tilbake. Reven livnærer seg nok mye på traffikdrepte dyr/fugler men det går nok med endel fuglunger også. Observerte en revemor her en natt. Det gikk ikke mer en 20 minutt fra hun oppsøkte en Tjeldfamilie til hun kom tilbake med unge i kjeften. Tydlig en god jeger.

  SvarSlett