tirsdag 28. februar 2012

Dyr gått i fella !
Har noen kompiser som driver fangst etter gaupe. De fikk 3 dager etter at jakta startet en fin hanngaupe på 23 kg i båsen. Omdiskutert dette med fangst av gaupe, men så lenge myndigheten har bestemt en kvote skal tas ut må vi stole på at de vet hva de snakker om. Gaupa er rødlisteartet men ifølge forskere er bestandsmåla på 65 gaupeynglinger i Norge oppnådd. I mitt nærområde skal det ikke være gaupeyngling, men vi vet om flere gaupefamilier som yngler her. Derfor har vi fri jakt for det er ikke ønsket at vi skal ha yngling her.

I morres fikk jeg telefon kl 7 at båsen hadde løst ut. Guttene har laget mobilvarsling på fella og når noe går inn i fella river mekanismen av batteriet på telefonen slik at det blir opptatt når en ringer til båsen.

Jeg fant ferske gaupespor ikke langt fra mine kamera i helgen men ingen bilder hadde blitt tatt. Skrittlengden var 140 cm så dette var en stor hanngaupe på damevift.

Ingen gaupe i fella idag når vi kom men en stor fin grevling. Den fikk friheten tilbake.

Blir en liten konkurranse mellom meg og gutta som har fella. Vil flere gauper gå i båsen før jakta slutter den 1.april eller er deg jeg som vil lykkes å få dem foran mine kamera ?


7 kommentarer:

 1. Håller tummarna att det lyckas....

  SvarSlett
 2. Satser og håper på at du får den på brikka før de får den i fella.

  ketil

  SvarSlett
 3. Myndighetene har godkjent bruk av de to gaupebåsene etter søknad fra gutta som driver fangst. Myndighetene har ikke tatt initiativet til denne fangsten, og driver heller ikke gaupejakt/fangst i vårt område i egen regi.

  SvarSlett
 4. De sidestiller vel båsfangst og jakt etter gaupe som likeverdig måtte å ta ut dyrene siden de tillater det. Om ikke disse karene har tatt ut noen dyr vil nok SNO komme til å ta ut av dyrene med helikopter,feller eller egen båsfangst ?

  SvarSlett
 5. Jeg håper det blir du som får gaupa og ikke kameratene dine !!

  SvarSlett
 6. Har ikke hørt noe om at SNO har planer om å ta ut gaupe her i området. SNO prioriterer nok uttak av jerv, og saueeierne søker også for det meste om å få sette opp jervebåser.

  SvarSlett
 7. Joda, jerv er nok prioritert men gaupe er enda ferskvare på Moldehalvøya. Men den har kommet for å bli og jeg tviler på om sjøl SNO vil greie å utrydde bestanden. Hørte også at det har kommet gaupe på Tustna. Der var grunneierne harnisk og ville utrydde den for å verne hjortestammen som holder på å beite dem ned. Ikke enkelt dette med forvaltning.

  SvarSlett