onsdag 28. september 2011

Vill ulv !Det har blitt etterlyst bilder fra min og Therese sin ulv/bjørnetur til Finland men holder på med flytting så det er verken tid til fotografering eller gjennomgang av bilder fra våre turer. Skal ikke nekte for at at jeg fikk noen skikkelig bra bilder av ulvene men kommer til å spare de beste til konkurranser. Ikke det at jeg syntes bilde jeg legger ved er dårlig av ulv men det får bli opp til dere og bedømme. Som sammenligning legger jeg ved bilde som vant BBC sin prestisjetunge konkurranse men senere ble disket fordi bilde var av en tam ulv som var leid inn for anledningen.
Jeg stiller da spørsmålet til dere ? Er mitt bilde på høyde eller bedre og har mitt ulvebilde en sjanse i internasjonale konkurranser ?

27 kommentarer:

 1. Flott ulvebilde Terje, men kanskje litt trangt foran snuten?

  SvarSlett
 2. Hehe prøv sjøl med em 600 mm når ulven kommer forbi i 70 km/t på 20 meters hold uten forvarsel .

  SvarSlett
 3. Vet at det er vanskelig, men du spurte om kritikk og jeg gav deg kritikk på det jeg syntes er svakt med bildet.
  I BBC sin konkurranse hjelper det ikke å komme å si til juryen: Prøv selv da!

  SvarSlett
 4. Tok ikke kritikken ille opp Torbjørn. Er enig at komposisjonsmessig er det ett minus at ulven løper ut mot bildeflaten men syntes ikke personlig at det gjør noe når vannet i bilde er med på å forsterke inntrykket av fart.

  SvarSlett
 5. Ulven din var lekker! vannet, bevegelsen, fargene så godt de harmonerte, men sånn pirk pirk så kunne vel kanskje vært mer luft forran enn bak ja, ...og DET sa jeg, en amatør hulder fra Trøndelag, gud hjelpe meg!

  Likte godt å lese betraktningene dine i innlegget under her, litt underlig å..., en mannfolkgreie??
  Nok for nybegynner denne døtta, men tenker at jo mer enn lærer, jo høyere legges lista, klart! men å ha det GØY! det er vel det viktigste av alt, fri flyt med kamera, og da får en vel å de beste bildene kanskje...

  SvarSlett
 6. Hei Terje

  De bildene jeg så holdt meget høy klasse, så her bør du ha muligheter i internasjonale konkurranser. synes ikke at d gjør noe at ulven er på vei ut av bilde så lenge vannspruten står ut bak og viser at ulven er i skikkelig fart.

  mvh

  Trond

  SvarSlett
 7. Hei Terje.

  Klart du må delta i internasjonale konkurranser med ulvebildene dine. Du har jo en fantastisk serie bilder å by på. Det oser av fart og råskap av bildene. Det at du greide å få de på CF kortet er en stor prestasjon, - snakk om å nytte sjansen når du endlig for den servert. Skal bli spennende å se om du kan plusse på tittelen "ulvekongen", i tillegg til "mårkongen".

  Kurt...

  SvarSlett
 8. Bilde isolert sett er jo morsomt, men som konkuransebilde i de største konkuranse tror jeg ikke det holder. Enig i at vannspruten er viktig å få med, men personlig synes jeg det blir altfor trang komposisjon. Som panorering ville det vel også vært heldig med litt bedre skarphet i et område i hode/øyeregionen. Kjenner jeg deg rett, og du nevner det jo selv, det ligger nok noen blinkskudd gjemt på disken:) som egner seg til de store....
  mvh
  Bjørn Aksel Bjerke

  SvarSlett
 9. Interessant betraktning :). Jeg må si at jeg syns ulvebildet til Jose er langt bedre en ditt (om jeg ser bort fra jukset da). Dette er for at det skiller seg ut. Det har et lys som er fantastisk og underbygger ulvens mystikk. Det har et blikk på dyret som underbygger ulvens mystikk. Det har omgivelser som underbygger ulvens mystikk. For meg blir ditt bilde tamt i forhold.. En ulv (eller schaefer?) som pløyer gjennom myra. Jeg får ikke noe følelse av mystikk, kraft osv. Og på grunn av retningen den løper, samt all luft bak, signaliserer bildet til meg at den stikker av fra noe. En pysete ulv som rømmer.. Ikke en slu en som pønsker på noe, slik Jose sin gjør.

  Du spurte, så du får svar :)

  SvarSlett
 10. Det blir helt feil å vurdere et bilde man selv har tatt - opp mot et som allerede har vunnet.. Det dummeste man gjør er å prøve å sende inn noe som noen allerede har hatt suksess med. Det er originalitet man ser etter - og ulv fra Finland har ikke veldig høy originalitet - selv om ditt bilde er flott. Konkurranser er lotteri - helt avhengig av juryen og hva som ellers har kommet inn. Alle har vel sammenliknet konkurransebilder med bilder man har tatt, og tenkt at mitt er like bra. Det hjelper dessverre lite. Men det hjelper like lite å sitte hjemme og klage - prøv derfor ut bildene. Send de til Nordic Nature Photo Contest, vi åpner snart for innsending. Tom Schandy

  SvarSlett
 11. Er ikke så veldig opptatt av konkurranser med bilder da det blir som du skriver Tom ett lotteri. Er enig at ulv ikke er så orginalt lenger da alle har ulvebilder fra åteplassene i Finland. Men det er fortsatt opp til fotografen å gjøre det beste ut av situasjonen. Ser bare på oss som var over i Finland hvor ulike bilder vi fikk selv om vi byttet om på plassene vi satt. Skal mye til å finne opp kruttet på nytt i fotografi. Bjørn er vel enda mindre orginalt en ulv. Til tross for det greide Arfinn å vinne Nordic Nature Photo Contest med ett nydlig bilde av noe så uorginalt som bjørn. Lys, situasjon og fotografens evner skaper bilder. Så ett bilde av spurv kan sikkert komme like høyt opp om bilde faller i smak hos juryen.

  SvarSlett
 12. Du er helt på bærtur Andreas når du mener ulven til Jose er en slu ulv som pønsker på noe. Det er en jævla tam ulv leid inn for anledningen for at fotografen skal få sine bilder.. Bilde til Jose er bra det men kom ikke med slik tøv å sett menneskelige egenskaper på ulven at den pønsker på noe. Min ulv sprang jævla fort og var på vei ut av bildeflaten fordi det hadde kommet ett trailerlass med laks fra Norge. Ikke var han pysete men rett å slett sulten. Når du du snakker om det fantastiske lyset på blitzlampene Jose er du å på ville veier. Bilde er rett å slett ett studiobilde. Er det slik vi skal ha det ?

  SvarSlett
 13. Jøss.. slapp nå av. Jeg mener du blander kortene grundig her. Men med et slikt adrenalinnivå du legger opp til, ønsker ikke jeg å diskutere mer. Du stempler meg som en idiot i ditt innlegg, så da har jo ikke jeg noe mer å hente her. Vil selvfølgelig følge bloggen din videre, for du tar masse bra bilder. Men diskusjonene får vi heller ta når vi treffes. På den måten er det ikke så lett å misstolke hverandre, slik jeg håper jeg gjorde med deg nå..

  SvarSlett
 14. Ikke ta det ille opp Lars Andreas jeg er er en sindig og fornuftig fyr. Var på ingen måte ment å kveste deg .

  SvarSlett
 15. "Vinnerbildet" til J Rodriguez er mildt sagt oppsiktsvekkende først og fremst på grunn av adferden til ulven på bildet. I tillegg til å være nærmest perfekt teknisk, er bildet unikt i og med at det viser en ulv som hopper over et gjerde. Jeg har mine kilometer med ulvesporing, og erfaringen tilsier at selv skispor kan de gå kilometervis for å unngå å krysse. Slik sett er bildet til Rodriguez orginalt, og jeg må innrømme at jeg ble litt paff med det samme jeg så bildet for første gang nettopp fordi det er en hoppende ulv.

  Bildet ditt er knall det Terje, om det holder i fotokonkurranser får du vel bare vite ved å delta ;)

  Mvh
  Eirik

  SvarSlett
 16. Fint bilde ,ikke mer å si om det....

  SvarSlett
 17. Synes dette blir lite konstruktivt når for eksempel Lars Andreas Dypvik kommer med en saklig kommentar, og får det han får i retur.
  Synes også det er et morsomt poeng at oversktriften på innlegget er "Vill ulv", samtidig som forklaringen på den store farten er lukten av et gilde bestående av norsk laks, fraktet inn til de finske skoger med trailere.

  Men bildet er bra det. Flott lys og bra fartsfølelse. Synes vannspruten og den høye fratsfølelsen forsvarer noe knapt med luft i forkant av ulven.

  Michael Ulriksen

  SvarSlett
 18. Vill ulv er jo forsåvidt korrekt ettersom at ulven ikke er tam og i bur sånn som bildet til juksemakeren Jose.
  Lars Andreas Dypvik sine kommentarer er kvasse så han fortjener bare svar på tiltale når han kommer med sine meninger.
  Takk for at du setter slike idioter på plass, Terje.

  SvarSlett
 19. Jeg fatter ikke hvorfor du ber om tilbakemelding når du ikke tåler å få det... Dybvik, anerkjent som han er, gir deg en konstruktiv, ryddig og god tilbakemelding - tuftet på forskjellene i Joses bilde og ditt. Det som er feil med Joses bilde er egentlig kun at han unnlot å fortelle om hva han hadde gjort. Selv om bildet er lyssatt - som du sier, er det ikke mindre mystisk og fortellende for det. Nei, vil du ikke høre kritikk - ikke be om det. Per K

  SvarSlett
 20. Hehehe.. Nesten som i gamle fotodott-tider. Hehe..

  Må nok si meg enig med Lars Andreas i hans ord. Når det er sagt så har jeg ikke så veldig sans for et bilde av en ulv som hopper over en skigård. Underbygger ikke ulvens mystikk spør du meg.

  Derimot er lyset spennende. Når det kommer til panoreringen din får du nok ikke highscore fra meg. Så nei: Den panoreringa trur jeg nok ikke holder høyde i internasjonale konk. (Men nå har jeg ikke greie på slikt).

  Det hadde forøvrig vært prisverdig om folk som langer ut sleivkjefta kommentarer kunne undertegne med fullt navn. Slik blir debatten litt mer meningsfull

  SvarSlett
 21. Tenker at Dybvik bare er misunnelig jeg, etter en kikk på bildene hans er det ikke vanskelig å finne ut at han er amatør i forhold til Terje Sylte.
  Greit nok at bildet ikke underbygger ulvens mystikk men det gjør heller ikke bildet av en tam ulv som hopper over et gjerde..

  Alt Terje gjør er å svare på kritikken, han må også få lov til å være kritisk til sine kritikere.
  - Nils

  SvarSlett
 22. Dette var artig lesing. Har ikke hatt det så gøy på lenge !!

  SvarSlett
 23. Noen VELDIG useriøse innlegg her nå!!! Å kalle Dybvik for amatør og misunnelig blir for dumt, og hører ingen sted hjemme!!!!

  Bent Olsen

  SvarSlett
 24. Tusen takk for innspill alle sammen. Å komme med utsagn at jeg ikke tåler kritikk stemmer ikke. Krittikk trenger nødvendigvis ikke være negativ men konstruktivt hva fotografen kunne gjort annerledes.

  Det jeg vil til livs er kommentarer som ikke har noe med ett bilde å gjøre. En kan skrive opp å i mente fine, flotte eller for den slags skyld dritt om ett bilde men hva tjener det saken ? Ingnenting spør dere meg. Skal en fotograf komme videre må han ta til seg lærdom fra andre men ikke nødvendigvis ved bruk av flotte ord og fine setninger. Jeg kaller sjøl en spade for en spade. Men vi må være greie mot hverandre og respektere hverandre for ulike synspunker og ikke ta bilder personlig. Jeg hater kosekommentarer men det gjør jeg også med kommentarer som ikke omhandler bilde.

  SvarSlett
 25. Det er vel ikke noen mal på hva man personlig legger i et bilde Terje? Så hvis noen vil bringe inn mystikk som et kriterie for om man liker et bilde foran et annet er helt greit spør du meg. Særlig med ulv som er tett knyttet opp mot overtro og mystikk gjennom alle tider! Alle ser forskjellig på bilder heldigvis :-)
  Angående bildet savner jeg mer skarphet rundt øye/hode for at det skal havne helt der opp.
  Anonyme som bæljer ut sine såre salver skjønner jeg meg ikke på...og blir heller ikke tatt seriøst.

  Artig tråd dette

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett
 26. Hjelp så barnslege dere er,foto skal vera gøy

  SvarSlett