mandag 13. februar 2012

Det ble iallefall noen bilder !


Har har holdt på ett par måneders tid nå med mitt gaupeprosjekt, men til nå har jeg enda ikke lykkes. Jeg har funnet flere ferske spor i området men de siste 3 ukene har det vært liten eller ingen aktivitet i området jeg har kamera. Ble riktignok sett en gaupe nede på veien nedom kamera for 1 uke siden, men den kom ikke foran kamera. Den hadde gått i fotsporene mine i omkrets rundt der jeg skulle ha bilde av den, men så klart ikke foran kamera :( Vet jeg vil lykkes en dag og jeg tror tiden nærmer seg nå når parringstiden inntreffer i mars. Var en tur der oppe idag og stor var overraskelsen når det var tatt 40 bilder. Endelig skulle jeg lykkes tenkte jeg, men neida :( 40 bilder av en "grevling i taket". I følge exif på bildene har den tydligvis ett hi mot der jeg har kamera, for den har kommet ut av samme hullet ved flere anledninger til ulike tidspunkt. Det er tatt bilde av gaupe på akkurat denne plassen for 2 år siden, så nå venter jeg bare i spenning av gaupefamilen skal eksponere seg akkurat her ? Tiden vil vise om jeg vil lykkes

11 kommentarer:

 1. Det hadde vært moro å få gaupa på brikka.
  Lykke til!
  Gleder meg til å se resultatet.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Hei Terje.
  Knall artigt prosjekt, herlig miljø om du skulle få gaupa her. Håper du lykkes før
  eller siden, det skal vel noe til og stoppe deg når du først har begynt. Lykke til.
  PS. Har du blits som løser seg ut her.
  Kjell Ivar

  SvarSlett
 3. Det var jo fine kulisser,tror nok at gaupa kommer før eller siden.
  Tålmodighet har du jo nok av,så dette kommer til å gå bra :-)

  SvarSlett
 4. Venter i spenning - det er kun et tidsspørsmål før du lykkes.

  SvarSlett
 5. Oj, spennende prosjekt ja, og ganske vanskelig å lykkes vil jeg tro. Vi får følge med utover ettervinteren og se om du får klaff. Lykke til! :-)

  SvarSlett
 6. Jeg følger spent med videre på fotojakten på gaupa. Lykke til!

  SvarSlett
 7. Takk for kommentarer .)

  Kjell Ivar : Gaupa er nattdyr og for å være på den sikre siden så bruker jeg blitz hele døgnet. Blitzen er koblet opp mot ett TTL kabel på 3 meter. Innstillinger : Manuell og 1/1 styrke. Problemet er ladetiden på blitz så derfor har jeg koblet opp eksterne batteripakker for å øke både batterikapasitet og øke ladefrekvens.

  SvarSlett
 8. Lykke til videre Terje. Håper du lykkes!

  SvarSlett
 9. Flott prosjekt å følge! Lykke til videre og håper du lykkes!

  Mvh Leiv Arne

  SvarSlett
 10. Du lykkes nok skal du se:) Blir spennende å følge med

  SvarSlett
 11. Spennende prosjekt det der! Kan tenke meg det er spenende å trykke på bildevisningsknappen når du ser det har blitt tatt bilder. Hadde det ikke vært jakt på gaupe i Norge hadde du nok for lengst hatt gaupeparing på brikka :p

  Lykke til med prosjektet, det blir spennende å se hva som kommer på besøk. Har aldri sett bilder av grevling i taket før, synes det var et fint bilde.

  mvh Espen

  SvarSlett