søndag 28. mars 2010

Nikon med knallbra 2x converter.

Nikon D3s Nikkor 400 2,8 Vr på full åpning med 2x converter
(blender 5,6) 800 mm



(800 mm )
(800 mm)


Har nå mottat Nikon sin nye 2x converter fra Stavanger Foto, å så vidt fått testet den ut på D3s og 400 2,8 Vr. I utgangspunket har jeg alltid vært skeptisk til convertere og de har kun blitt brukt som nødløsning.Det tekniske har tidligere blitt så dårlig med 2x konverter at det var bedre å crope bildene fremfor å bruke 2x converter.Nikon har også 1,4 converter og 1,7 converter som jeg syntes gir meget bra resultat. Ett must for converterbruk er,- ett eller to trinns nedblending for optimal kvalitet.Nikons nye converter har asferiske glass og i mine øyne har dette gitt kjemperesultat på de få bildene jeg har brukt den. Dere får bedømme selv hva der syntes ? Vil komme med testbilder på 200 Vr og 600 Vr når jeg får tid.

4 kommentarer:

  1. Takk for flott info. Nikon brukere er sikker meget fornøyd med den nye 2X konverter versjon III. Ha en riktig God Påske.

    mvh duy

    SvarSlett
  2. Hei.

    Har også kjøpt denne converteren og synes resultatet er bra. Ser imidlertid at autofokus ikke er like bra. Min erfaring så langt er at jeg må ha stillestående motiver når jeg har testet den med 500 mm, 4,0.

    Kåre

    SvarSlett
  3. Kåre,

    hvis AF overhodet fungerer med TC20 og 500 mm f4 har du vel fått mer enn reklamen lover? Jeg har oppfattet det slik at AF ikke virker med lysstyrke under 5,6.

    Terje:

    Det hadde vært spennende å se den testet på et kamera med høyere pikseltetthet. D300 eller D2x / D3x avslører vel eventuelle svakheter bedre.

    SvarSlett
  4. Hei og takk for kommentarer. Skal få testet ut 2x converter på D300s i påsken. Oppdatering med bilder når jeg kommer tilbake fra hytta.

    Terje

    SvarSlett