fredag 26. mars 2010

Flatanger på sitt beste !
Da er jeg tilbake fra 3 flotte dager oppe i Ole Martins rike. Det var jeg, Vegard Lødøen og Kjetil Olsen som dro sammen. Jeg og Vegard hentet Kjetil på Værnes seint på mandag kveld og kjørte rett opp i Smålia for å prøve oss på kongeørna.- Blir lange dager i skjulene på denne tiden av året og det skjedde ingenting før kl 13 på tirsdag . Da fikk vi besøk av en 2 åring kongeørn. Denne holdt oss med selskap i nesten 1,5 time. Etter dette og frem til det ble mørkt i 7 tiden så vi bare kråke og ett par nøtteskriker.
Vi fikk noen artige observasjoner på vei opp til skjulet om natta. Både revespor,gaupespor og mårspor krysset foringsplassen til Ole Martin. Etter at dagsøkta var ferdig dro vi ned å spiste middag på Zanzibar. En så rart det en høres ut er dette ett vertskapshus i Flatanger og ingen strand på Afrikakysten. Alltid trivelig å komme opp til Ole og høre alle hans gode historier og være sammen med likesinnede. Om natten overnattet vi i Ørneredet da gutta hadde trøbbel med hverandres snorking. Om kvelden kjørte Ole Martin oss ut og viste oss haukeskjulet. Vi hørte også på hubroen som buet oppe i fjellene før vi vendte tilbake til ørneredet.Dagen derpå var det tid for økt i haukeskjulet. Jeg var vel ikke den som var mest motivert for hauk da jeg har mine titusner med haukebilder. Jeg benyttet derfor annledningen til å sove i skjulet isteden. Kun småfugl og ekorn på morraøkta. Etter dette ble vi invitert ut på sjøen med Ole Martin og Kjartan Trana.
Vi hadde en 4 timers økt etter havørna men fikk sett både Gulnebblom,tjeld og en haug med måker. Tydlig at våren er i anmarsj.
Når vi kom inn igjen dro vi rett ut i haukeskjulet og brukte de siste kveldstimene der.


Hauken hadde tydligvis vært på åte da jerpa var påbegynt å bli ribbet. Vi fikk besøk av 2 haukehanner på denne økta men dårlig med bilderesultat da rivalene virket så skvetne.Påfølgene kveld var det opp i Smålia igjen og overnatte i skjulet. For å ha noe å henge fingra i foret vi nøtteskriker med brød. Disse ga oss mange artige situasjoner ut over dagen mens vi ventet på ørna.
Vi fikk kun ett kongeørnørnbesøk som varte i 1 minutt på denne økta. Den gamle kongeørnhannen ville tydligvis ikke ha rev i dag.Vi forlot skjulet kl 1430 og kjørte hjem til Molde igjen.
Takk til Ole Martin for flotte dager. Neste fotoprosjekt på meg blir hare og rype rundt hytta i påska. Etter påske drar jeg sammen med Kjartan, Tom og Kurt til Finland for å ta bilder av bjørn, jerv og ulv på snø. En oppdatering følger når jeg har noe nytt å berette.

5 kommentarer:

 1. Fantastisk positur på havørna, det er rent så man blir svimmel. Diagonalen gir en sterk og ren komposisjon.

  Synd Flatanger ligger omtrent midt mellom mine to hjemfylker - det passer aldri å stikke innom...

  SvarSlett
 2. Artig at dere fikk en bra tur.Lykke til på hytta og god påske.Robin

  SvarSlett
 3. Spesiellt bilde av havørna dette som gjorde seg.
  Har også vurdert sterkt Finland i år men ikke før litt senere så du får gi referat av turen.

  God Påske!!

  Arnfinn

  SvarSlett
 4. Wonderful images. Thank you for taking me there to see this stunning wildlife!

  SvarSlett