tirsdag 2. februar 2010

Besøk i oterland !

Jeg har de siste 3 dagene brukt formiddagen på leting etter oter i håp om noen bra bilder av dyret. Oteren er ganske liten så en må komme ganske så nærme før det blir noe kvalitet på bildene.

Har truffet Otto på hjemmebane de 3 siste dagene og har kartlagt flere bra oterplasser som mine utenlanske og norske kundser vil nyte godt av vist de ønsker oterbilder. Idag kom jeg frem til plassen klokka 10, å da var Otto godt igang med frokosten. Plassen ligger i en elveos hvor det er sjøis.
Tempraturen der inne var -20 celsius. Frostrøyk fra elva og flott baklys fra soloppgangen med vakre snødekte trær gjorde at jeg hadde flotte kulisser å jobbe med. Slengte ut noe laksestykker i håp om at Otto ville komme dit jeg ønket, men det trengtes ikke. Bare på 45 min kom oteren opp gjennom isen med ihvertfall 10 småfisk.

Har mistanke om at den bruker ett naust som hi. Artig dyr disse otrene og en fantastisk god fisker. Vil bruke de nærmeste dagene der inne også i håp om skikkelige nærbilder. Idag brukte jeg D300s og en 600 mm + 1,4 konverter.

Avstanden blir fort 25-40 meter så her trengs det lang tutt. Skal prøve i morra å komme meg 10 meter nærmere men det er maks da jeg ikke tar sjansen å gå på sjøisen .
På vei hjem idag stoppet jeg ved ett lokalt gartneri som produserer roser.


Bare bak drivhuset står det mellom 15-25 rådyr. Senest forrige uke har gaupa vært innom å slått ett dyr.Rådyrene har problem med å finne seg mat for tiden så her nytter de godt av avskjær fra roseprodusjonen.Idag var det 16 rådyr der oppe. Jeg kontaktet de som jobbet på gartneriet om jeg fikk kjøre oppp å ta bilde av dem og det var det ingen problem med. Jeg trengte ikke å kjøre heller sa de, for de står bare å ser på når en går forbi.Ikke rart at rådyrene trekker ned til bebyggelsen med disse snømengdene vi har for tiden. Dyrene har rett å slett tilpasset seg både traffik,gangveier og gratis mat.

Rovfuglskjul: Kongeørn og 3-4 havørn innom på formiddag. Voksen havørn etter lunsj. Knall lys idag men erfaringsmessig er ikke fuglene så aktiv på åtsler i finvær og sprengkulde ned mot - 15 . Gutta var allikevel fornøyd med dagen da det var knalllys og de fikk bra resultat på de fuglene de hadde nede.

En oppdatering fra Oterelva og rovfuglskjulet følger i morra.

9 kommentarer:

 1. Flott Sit-rapp.
  Artig å se Otto på film. Han er så kjapp at man ikke må nøle med avtrekkern.
  Fine bilder med 600x1,5 og av rådyra.
  Stilig og sylskarpt det hvor Otto ligger på rygg med luffene på magen.
  Fortsatt fin dag :)

  SvarSlett
 2. Tøffe oterbilder Terje! Stilig lys :D. Håper vi får oter på minnebrikka også senere ;)

  Mvh Lindqa

  SvarSlett
 3. Artig med Otto på rygg og applaudere fotografen for innsatsen. Ble da bra dette, med tanke på 1260mm brennvidde. Fint lys også med speiling i isen.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kommentarer.

  Kurt : Brennvidden er konstant med 600 mm eller 840 mm med bruk av 1,4 koverter. Det blir feil å regne 840 mm x 1,5 cropfaktor.= 1260 mm
  Brennvidden er konstant. Det som forandres er bildevinkelen.

  Terje

  SvarSlett
 5. Skjemt meg ut nå da. Men henger med i svingene. :-)

  SvarSlett
 6. Oter er artig innslag på brikken, nydelig lys også.. Dette blir tenker jeg!!!!

  Masse snø her også, det er elve år siden vi hadde like mye.. fyker skavler over det meste!

  Monika

  SvarSlett
 7. Du ligger ikke på latsiden ser jeg Terje. Det er dette det blir resultater av. Flotte bilder. Rekker en time med dagslys etter jobb og helgene har måttet bli brukt til andre ting. Håper ting roer seg snart så en kommer seg ut i det nydelige vinterværet vi har.

  Arnfinn

  SvarSlett
 8. Hei du!
  Artig med oter, men jeg mener du må slutte å fore med laks! -Tenk om den glemmer å fiske selv!?
  -Prøv heller å plystre mårsangen;)

  Bjørn O

  SvarSlett
 9. Det var jo greie oterbilder dette.
  Siden jeg ikke har så lang tut som du....må jeg spore opp min egen oterfamilie,som jeg kan bruke min egen tut på.
  Synes det blir for langt hold.Det var bra med rådyr på gartneriet ja.
  Tom

  SvarSlett