søndag 26. april 2009

Skogen lever i mørket !


Som nevnt igår utplasserte jeg mitt kamera på intervall når jeg forlot teltet igår kveld.Stor var spenningen når jeg hentet kamera idag kl 12. Nikon D3 hadde tatt 1 bilde vært 15 sek til jeg hadde fylt opp 32 Gb med bilder. Rettere sagt det ble stopp på 999 bilder. Kamera startet sitt intervall kl 0500 og det gikk ikke mer en 2 min før jeg hadde fått måren på brikka. Hadde vel forventet at jeg skulle få den til å spise kjøtt som jeg hadde lagt ut,- men isteden satt den innenfor nærgrensen å spiste nøtter. Nøttene var egentlig tilegnet ekorna men spiller ingen rolle for meg hva måren spiser. Måren er tydligvis en opportunist som spiser alt som måtte by seg. 
15 minutt senere går måren inn på stokken og inn i mårkassa. Der har den tydligvis vært lenge  da den har spist opp en halv boks med brød og honning. Jeg får den ikke på brikka når den forlater kassa men skjønner godt hvorfor. Mikkel rev har gjort sitt inntog på foringsplassen. Kamera tar rundt 60 bilder av reven før den lusker videre på nye eventyr.Bildene jeg presenter er bare som dokumentasjon på at det det foregår noe på åteplassen og når det skjer. Forhåpentligvis vil jeg få mange flotte bilder av måren utover sommeren når den også vil komme i bedre lys.

7 kommentarer:

 1. Hei Terje, morro at det skjer ting på plassen. Må stille opp om morgenen for å få noe på brikken kanskje?

  Rolf M.

  SvarSlett
 2. Ingen problem å komme seg inn i teltet om morran Rolf men lyset er så dårlig på plassen. Plassen egner seg best til kveldsfoto. En annen ting er at jeg aldri verden har fått den reven inn på plassen om jeg har sittet i teltet. Satt ut kamera i kveld også så det blir spennende å se hva det er på brikka i morra.Har økt frekvensen til 1 bilder vært 10 sek fra kl 0445 til det er tatt 999 bilder.

  Terje

  SvarSlett
 3. Spennende og inspirerende prosjekt. Nydelig bilde av reven. Aller flottest opplevelse er det å sitte bak kamera når motivene er der, men man kan jo ikke sitte der alltid, og da er det artig å se hva skjer, når en ikke er til stede. Gir jo en naturopplevelse å se bildene også. Vurderer å prøve noe lignende etter hvert, vil kanskje prøve å få koblet utløseren til en bevegelses sensor. Er det noen som har erfaring med det tro?

  SvarSlett
 4. Hei!

  Spennende å følge prosjektet ditt! Gleder meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett
 5. Takk for kommentar. Fant en link på nett : http://www.viltkamera.no/
  hvor det er brukt infrarød utløser på jerv/rev.

  Terje

  SvarSlett
 6. Ja du er kreativ Terje! Det er bra. Har du hengt skjorta di i skjulet?

  SvarSlett
 7. Takk for kommentarer.

  Jan Eilert : Det henger en genser ut gjennom luka på teltet. Skal ut å hente kamera nå. Regner med at det er 999 bilder med stein og tre men før eller siden får jeg noe helt unikt. Må vel starte bygging av skjul snart. Har mer tro på ett lite skjul en ett telt.

  SvarSlett