fredag 24. april 2009

Gullhår gir grått hår !


Har sittet noen kvelder etter måren,- men blir ikke helt klok på det dyret ? I går kveld satt 
Rolf Magerøy i teltet mitt men kun småfugler kom på besøk.Idag foret jeg kl 12 og kom tilbake kl 18 . Satt i teltet frem til kl 21 men ingen mår kom frem før jeg dro.Måren hadde riktignok vært på plassen og spist mens jeg var hjemme.Måren er jo ett natt dyr men i disse tider skal det være muligheter å få måren i bra fotolys også. Det spørs bare når den er der ? Satt igjen kamera oppe i teltet i kveld og programmerte det til å begynne å ta bilder kl 0530 i morra tidlig. Kamera skal ta 1 bilde i minuttet til det har tatt 600 rawfiler. Blir spennende i morgen å se om måren er på noen av bildene ? Har prøvd samme teknikk på hønsehauken men da fikk jeg 500 bilder av ett dødt rådyr.
 Aktiviteten inn å ut fra mårkassa er det ingen ting å si på. Bare det siste døgnet har måren/mårene spist en hel boks med honning på 500 gr. Det må da være flere mårer for en mår kan umulig spise 25 % av sin kroppsvekst med honning i løpet av ett døgn ? I så fall vil det bli en skikkelig julegris i løpet av sommeren. Spørsmålet blir om den vil komme seg inn i kassa ut over sommeren ? For å spare litt honning har jeg fylt metallbokser med brødskorper og fylt på flytende honning.Dere vil få en oppdatering i morra. Forhåpentligvis med bilder av mår.

2 kommentarer:

  1. Hei Terje! Har et slikt Viltkamera som du kan få låne om du vil!!!

    Robert W.

    SvarSlett
  2. Takk for kommentar Robert. Snakket med Kjell Ivar igår og han tipset meg om viltkamera til rundt 3000,- Nå hadde prisen kommet ned i 1500,- så jeg tror jeg slår til på ett slik ett. Uansett takk for tilbudet.
    Kom akkurat inn etter å ha sittet 3 timer i teltet.Bare småfugl i kveld også. Men jeg har tydligvis truffet bra med plassen . Bare i natt har mårgjenen spist en halv boks honning og en halv boks brød/honning.De som har erfaring med mårfoto sier at aktiviteten vil øke utoversommeren når unga er på beina. Vi går spennede dager i møte.

    SvarSlett