lørdag 20. oktober 2012

Årets siste besøk i hjorteriket !

Jeg og Therese satt oss i bilen etter at hun kom hjem fra jobb i går og kjørte til vårt hjorteriket. Siden vi kom etter mørkets frembrudd så valgte vi å overnatte i ett lavt jakttårn. Er vi der på dagtid velger vi telt for å komme lavere. Det brølte bra i liene rundt oss når vi kom, men ikke som i høybrunsten rundt 10. okt. De fleste kollene er ferdigparret i disse dager, men en og annen ungkolle henger etter. Det dukker opp mye rart av bukker i disse tider og ungbukkene våger å bevege seg i terrenget igjen. Hele natta brølte det, men det var tydlig at aktiviteten hadde avtatt siden sist jeg var der oppe. Jeg og Therese koser oss på turene og igår kveld var intet untak. Ett par pils gjør godt for nattesøvnen,- men så var det å måtte pisse midt på natta da :( Ett kjent begrep innen naturfoto er at gode bilder er synonymt med antall pisseflasker :) Her viser jeg dere nattens dråper å da kunne det ikke bli annet en gode bilder.

Med en gang det lysner så kommer en ungbukk over myra. Kanskje samme 6-takker jeg tok bilde av på siste tur ? Etter det ser vi noen koller som kommer trekkende, men ingen bukk i hælende. Litt senere får ved se en revefant som er på leting etter mat.Ved jevne mellomrom varsler unghunden i bilen at dyr kommer. Kolleflokker med en grabukk i hælene fosser gjennom skogen uten at det blir bilder. Isoinnstillingen er innstilt på 3200 iso og da har jeg en lukkertid på 1/200 sek.
En liten kolleflokk kommer stormende gjennom skogen og er så vidt ute på myra. Hakk i hæl kommer en flott 12-takker og bak den en fin 10-takker. Tydligvis kamp om å få inn det siste stikket. Får bilder av begge sjøl om de bare viser seg i sekunder.


Først når sola og godlyset har kommet kommer en enslig liten spissbukk på tverrs over myra. Hvorfor kan ikke de store gjøre det samme ?


Neste år er vi tilbake på samme plass å da håper vi på storbukk på myra i fint lys. Vi lever iallefall i trua.

9 kommentarer:

 1. ha ha måste skratta gott åt din första bild...så det kan bli.
  Superfina bilder, gillar den 4e där man ser hur kraftfullt vrålet är

  SvarSlett
 2. Fine bilder Terje. Ikke akkurat uventet. Men det var da ikke så voldsomt til pissing ila en hel natt det der. Den slår jeg lett :)

  God helg

  ketil

  SvarSlett
 3. Bildet av den brølende grombukken er virkelig fantastisk flott. Stemning til tusen!

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Veldig fine bilder. må være spennede å få oppleve

  SvarSlett
 5. Med en vakker innramming og stemning så ble brølende hjort virkelig bra!

  Mvh Rune

  SvarSlett
 6. Det var vel ikke mer enn to pils i den flaska så dersom det er en sammenheng så tar jeg gjerne med ei flaske brunt og tar turen til neste år.

  Kåre

  SvarSlett
 7. nydelige bilder ;)

  artig å se nærbilder av storbukken - her i dalen kryr det av hjortedyr - vel det føles iallefall slik

  nyt dagene - monika

  SvarSlett
 8. Flotte resultater, ... som vanlig. Bra resultat på kanna også !!!

  SvarSlett
 9. Godt jobba! Syns bildet av den brølende bukken innimellom løvverk og trær var storflott!

  SvarSlett