torsdag 15. mars 2012

En reise til andre siden av jorda eller Rolvsøy !

Ligger på ett hotelrom i Alta og er mildt sagt sliten etter en hard uke etter harene på Rolvsøy. Opp tidlig om morran og ute til det er mørkt etter harer. Med 8-10 timers dag etter harer som gjemmer seg i huler,bak bygninger og under steiner er det artig at en både lykkes med bildene og at de tilreisende blir fornøyd med bilderesultatet. Ikke bare enkelt dette å følge springene harer i all slags vær med ett kontrastløst motiv som harer på snø. Hvit på hvit er ikke akkurat ønskedrøm for autofokus. Skal ikke klage på verken vertskap eller bilderesultat og vi hadde og ei utrolig uke der oppe.

Å komme seg til eller fra Rolvsøy er ikke bare enkelt. Ting tar tid oppe i Finnmark. På vei oppover måtte vi vente 3 timer med bussen for å komme oss over Sennalandet pga kolonekjøring. Går bare 1 båt på fredag kveld og om vi ikke rekker denne så må vi leie båten til 5000,- eller bo på noe som de kaller hotell, men ligner mest på en brakkerigg.En må også betale 2 tusen for natta, da de har monpol. -Så svart på både brakkerigg og leie av båt til 5 tusen :( Det ble heldigvis slik at vi fikk hurtigbåten til å holde igjen til vi ankom med bussen en times tid for seint.

Ikke bare å komme seg fra øya heller. Vi tok hurtigbåten i morres kl 0730 for så og gå ombord i hurtigruta til en bedre frokost. Der var vi ombord i vel 3 timer slik at vi kom oss til Hammerfest. Der var det venterom i 3 timer før vi fikk en 2 timers busstur over vidda. I morra går flyet først kl 1250, så vi er enda ikke hjemme. Kortere reisetid å dra til Thailand eller andre siden av jorden, en å reise til Finnmark. Men du verden hvor gøy det er med harer som springer i 70 km/t. Med forbehold om dårlig teknisk kvalitet så legger jeg ved 4 bilder som er redigert på bussen :) Ha en forsatt trivlelig aften

10 kommentarer:

 1. Vilken resa!!! Ja vad gör man inte för sitt intresse, hade jag gjort med. Fina bilder på haren, vi har inte många vitharar hos oss.

  SvarSlett
 2. Bildene så ut som om de var redigert på mobiltelefon :-) God tur hjem Terje, flott at det ble et vellykket opplegg og mange gode bilder denne gangen også.

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder av haren. Fått en herlig positur på haren i bilde nr 1, og bilde nr var flott med det blålige lyset:)

  SvarSlett
 4. Harefotografen rir igjen !! ...og med stil !

  SvarSlett
 5. Du skulle panotrere, ser bare sylskarpe bilder. Trodde du hadde nok av den slags? :-))

  SvarSlett
 6. Har noen penetrerte bilder også men de går til neste runde .

  SvarSlett
 7. Flotte harebilder ble det iallefall! Ja her oppe er det ikke bestandig lett å reise rundt, ikke nok folk til at gode rutetilbud er økonomiske dessverre. Vet ikke hvor dere tar båten fra, men i Havøysund skal det iallefall være et godt hotell til evt overnatting. 3 timer på venterom i Hammerfest... du skulle bare ropt ut så skulle du vel fått kaffe og skravlings hos meg :)

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett