søndag 5. juni 2011

Havørnsafari på Smøla !Jeg og Therese har i helgen koset oss på Veidholmen hvor vi leide leilighet på Vågarbrygga. På fredagskvelden koset vi oss med henholdsvis klippfisk og breiflabb til middag, da været var for rusket til å dra ut etter havørna. Vi hadde avtalt med Espen og Audun i Smøla Naturopplevelser at vi skulle prøve ei økt fra kl 05 neste morgen. Men slik gikk det desverre ikke . Det hadde blåst opp til storm i løpet av natta, så vi valgte å avvente til bedre vær og vinden hadde stilnet. Vinden spaknet ut over morgen så vi dro en tur etter ørna fra klokka 9. Har opplevd bedre lysforhold, men mange ørnstup fikk vi oppleve. Jeg satset på nye bilder og tok med meg bare 600 mm. Ett riktig så dårlig valg når havørnene ble for nærgående og tok fisken 7-8 meter fra båten :(((( Fikk riktignok noen portrett av bein og hoder, men ikke noe å vise allmenheten :) Lørdag kveld var det ny økt på sjøen fra kl 19. Hadde oss en reprise fiskemiddag på Vågarbrygga før vi dro ut. Koslig å møte Biofoto karer fra Volda (Krumsvik og Tokle) som vi delte middag med. De skulle ut sammen med oss påfølgende morra. Utover kvelden får vi endel havørnstup i nydlig lys. Ikke det at jeg har nok havørnbilder fra før, men opplevlesen og atmosfæren med slik nærhet til naturen kommer i første rekke. Fikk noen bra bilder i godt lys jeg er fornøyd med. Det er jo slik at lykkes en med gode bilder en kveld trenger ikke nødvendigvis påfølgende morra bli like bra. Vi valgte derfor å avstå fra økta påfølgende morra for å kose oss i senga til vi våknet. Ett godt valg kan man si, når Krumsvik og Tokle kun får oppleve 1 ørnestup neste morgen.

2 kommentarer:

 1. Liker lyset her, opplevelsen er alltid like stor og jeg er litt misunnelig på breiflabb middagen.

  SvarSlett
 2. Hej Terje!
  Jag har allt hållit ett öga på din blogg då och då. Alltid får man något fototips eller id'e. Jag åker till Smöla och Veiholmen om en vecka med två av mina pojkar. Vi skall mest fiska men två örnturer är bokade. Vi får hoppas på det bästa.
  Två av bilderna jag tog hos dig i höstas är med i nya boken. Den är på tryck i Kina nu och jag hoppas kunna släppa den i september.

  Keep up the good work! /Gunnar Aus

  SvarSlett