torsdag 5. mars 2009

Første dag i fotoskjulet mitt på over 1 måned






Jeg har endelig kommet inn i døgnrytmen igjen etter Canada turen. Den siste uka har gått med til sletting og arkivering av bilder fra turen. Den uka jeg var i Canada var det full fres utenfor skjulet og de som hadde leid seg inn fikk mange flotte bilder av både hønsehauk, kongeørn og havørn.
Når jeg kom tilbake ble det væromslag til mildvær som ikke slår positivt ut for ørnebesøk. Men det er forsatt bra aktivitet med haukebesøk. Denne uka har Guttorm Næss og Arne Aasheim leid skjulet for filming.Første morra i skjulet hadde de hønsehauk og kongeørn innom åteplassen.På ettermiddagen kom hønsehauken innom og var i 1,5 time. Kjekt å se snutter fra det de har filmet når atpåtil gutta får rødt soloppgangslys inn på kongeørna. Ikke like heldig på de 2 påfølgende morgene da både hauk og ørn uteble fra plassen. Siden sesongen er på hell og de som skal sitte i skjulet må inn før kl 0600 om morgenen å sitte frem til kl 1900, har jeg valgt å hente ut leietagerne midt på dagen. Slik at de får seg en liten pause. Siste økta idag valgte jeg å bli med Arne og Guttorm inn i skjulet å sitte frem til det ble mørkt. Det gikk ikke mer en 30 min før jeg hørte ett voldsomt kråkeskrik ett par hundre meter fra skjulet. Ved nærmere granskning oppdager jeg hønsehauken sittende i ett tre 6-700 m unna.Det går ikke lenge før den kommer inn for landing på rådyret. Der sitter den ett kort øyblikk før den flyr over til den utlagte kråka. Der sitter den i 1,5 time å spiser før den blir engstelig for noe oppe i luften. Dette er trolig ørn men den kommer ikke ned på plassen. Hauken forlater til slutt kråka. Lyset var helt fantastisk men desverre fløy hauken når sola var på sitt varmeste. I det dagen  snart er  over kommer nok en gang hauken innom for å spise desserten sin. En knall flott ettermiddag i skjulet. Kjekt å kunne ha det slik at en kan gå inn i skjulet når lyset er som finest å samtidtig ha mulighetet til å oppleve både hauk og ørn på samme sted.

3 kommentarer:

  1. Nydelige portretter!

    Likte spesielt godt det første

    Jan-Eilert

    SvarSlett
  2. Super beskrivelse Terje, og flotte bilder.

    Det er så man får lyst til å komme på besøk igjen, selv om hønsehauk og ørn egentlig ikke er det man bør prioritere :-)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for kommentarer og innspill, Jan Eilert og Kjartan.
    Regner med at du stikker innom skjulet en tur ved påsketider Kjartan.
    Kjartan : Hvem sier at vi ikke bør prioritere ørn og hauk ? Å hvorfor ikke ? Det beste hauk eller ørnebilde er enda ikke tatt. Men det fikser vi i påska.

    Terje

    SvarSlett