tirsdag 19. november 2013

NM naturfoto årets bilde 2013 !

Hadde i år ikke tenkt jeg skulle være med på noen fotokonkurranse etter kjempesuksess de 2 siste årene. I 2011 sendte jeg bare inn ett eneste bilde og vant hele konkurransen med årets bilde i NM med bilde av en panorert ulv fra Finland.
 I 2012 satset jeg aktvivt på NM i håp om Norgesmestertittelen og etter 10 knalltøffe runder så ble jeg sammenlagt vinner med over 100 poeng ned til mannen bak. Så klart en kjempeprestasjon men jeg har spart på bilder en stund i håp om å slå til på rett tid.


I år har jeg og Therese jobbet mye for å få gaupe på fotohold og etter aktiv innsats i vinter og vår så lykkes vi til slutt.


Både jeg og Therese sendte inn ett gaupebilde hver og fikk tildelt gull i samme runde :)
Når datoen for innsending til siste runde nærmet seg så kom konkuranseinnstinktet fram. Jeg sendte derfor inn nok ett gaupebilde til fristen den 15.Nov. Jeg hadde så klart ingen forhåpninger om å hevde meg nok en gang, men fikk idag den gledelige beskjeden at Therese sitt bilde var det åttende beste bilde i fotojakta i år. Enda større var overraskelsen når mitt bilde kom på 3.plass :)Therese får abonement for 2000,- mens jeg får velge fritt i Berganskatalogen for 7000,- og fiskeutstyr fra Pure Fishing for 3000,- . Artig :) Neste prosjekt for oss er nå Snøugle i Canada i januar.

4 kommentarer:

 1. Jeg må innrømme at jeg likker gaupa bedre enn ulven som du vant med. Dette koker ned tilsmak og behag. Kan bare gratulere med nok et bra prosjekt.

  Kåre

  SvarSlett
  Svar
  1. I farger syntes jeg vinnerbilde fra 2011 ikke var noe. Men i s/h syntes jeg det ble steintøft. Spesielt i stor størrelse som vi har på stua. Ulvebilde er vel mer ett fotografisk bilde enn gaupa. Å ta gaupebilde var ingen stor prestasjon når vi først hadde fått den fremfor teltet. Det er alt arbeidet i forkant som gir resultatet. Så klart smak og behag hva folk liker. Jeg liker dem begge, men på hver sin måte :)

   Slett
 2. Fantastiska bilder! Stort grattis till er båda. Sådant inspirerar verkligen ...
  Ska bli spännande om ni ska till Canada. Försök få bilder på de stora älgarna de har....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar . Har elgbilder fra Denali i høstfarger de fleste kan drømme om :) Målet er snøugle og haukugle og lappugle.

   Slett