tirsdag 5. juni 2012

Villmarksliv 4.runde

Fullstendig bloggtørke fra min side, men her kommer bildene fra 4.runde i fotojakta. Jeg ble rundens beste fotograf denne runden også og leder fortsatt sammenlagt om Norgesmestertittelen :) Fikk denne runden 4.sølv og 1.gull :) Her følger bildene, men jeg vet fortsatt ikke annet en at slåsskampen mellom bokfink og spettmeis fikk gull og de andre bildene fikk sølv.

21 kommentarer:

 1. Hello, congratulations on this series of photos. The first is spectacular.
  Greetings from Girona

  SvarSlett
 2. Dette var kjempeflotte bilder med flere fine situasjoner! Bra jobba, og lykke til videre! =D

  -Dagfinn

  SvarSlett
 3. Otroliga bilder! Du är fantastisk! Guldbilden är ju super men gillar även sista bilden med ekorren o hermelinen. Undrar om vi har sådant i Sverige. Har fått en bra bild som många kommenterat jag gärna kunde tävlat med :-) Annars är man ju rätt amatör ännu.
  Håller tummarna för dig i nästa runda.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kommentarer . Det er en mår og ett ekorn. Ganske så unik situasjon.

  SvarSlett
 5. Gratulere så mye Terje, flotte og varierte bilder...
  Artig med mårtispa som har øyekontakt med ekornet i siste bildet - spessielt....
  Lykke til videre i jakkta...

  SvarSlett
 6. Selv om bokfink mot spettmeis er et definitivt knallbilde, trekker det litt ned at situasjonen neppe forekommer ute i det fri. Eller gjør den det?

  Og ingenting slår en nydelig polarrev...

  SvarSlett
 7. Bilde av småfuglene er tatt ute i det fri Knut Sverre. Brukt ett fuglebrett på 5x10 cm uten noe fiksfakseri. Slått av autofokus og knipset i vei på forhånsinnstilt område hvor jeg håpte fuglene ville komme innenfor fokusområde. 1000 bilder og 1 bra bilde :) Nok det :)))

  SvarSlett
 8. Ja, men det skjer når det er tilrettelagt - slike ekstreme forekomster av frø er ikke naurlige.

  SvarSlett
 9. Er ganske minimalt med frø en får på ett fuglebrett på 5x10cm med 1 cm høy kant da Knut Sverre. Stort sett alt av naurfoto er tilrettelagt i mer eller mindre grad. Noen har ræva full av penger å kjøper seg innpass på store opplevelser, men det er ikke synonymt med at det blir bra bilder allikevel. En skal fortsatt mestre sitt verktøy, være tilstede og ikke minst utnytte sjansene en får. Et slik fuglebrett kan alle å enhver snekre seg men hvor ofte skjer akkurat dette og hvor lang tid er det til neste gang ?

  SvarSlett
 10. Dette var en knallserie med variert innhold og mye action, alle var av topp kvalitet men falt mest for det første og det siste.

  Ottar

  SvarSlett
 11. Hvor finner jeg de andre sin plassering, finner bare "runde 3" på siden til NM i Naturfoto?

  Flotte bilder!

  Og om en mater småfugl, eller reiser til finland for å ta bilde av ulv som blir matet med norsk laks, eller bygger seg ei bu til å fotografere mår som blir matet med honning og syltetøy...vel, alt et lov i NM i naturfoto.
  Sånn er det bare,) Juryen godtar det jo. De er ikke så strenge på hvordan bildet ble tatt.
  Likte Lombildet best, kanskje fordi det er det som er mest "naturlig"?

  mvh Even

  SvarSlett
 12. Flott runde igjen Terje. Variert serie.
  Måren og ekornet var spesiell.
  Kjell Ivar

  SvarSlett
 13. Another great series of photos Terje. Love the light in the red-throated diver image. Must be nice to get the results before they are posted as well :)

  All the best

  Andy

  SvarSlett
 14. Knallbilder, likte gullbildet best,
  -manipulering av foto er forbudt, men manipulering av naturen er lov, heldigvis får man nesten si, det ville vel nesten være umulig og kontrollere om alle bildene var tatt helt "naturlig".

  mvh
  dns

  SvarSlett
 15. Tusen takk for flotte innspill. Har sett meg lei på de dumme evindelige diskusjonene om ektehet,foringsplasser,hva andre mener,hva som er lov og ikke lov osv ,at jeg glatt overser det. Skal naturfoto være en jævla syklubb med slarv,inntriger og baksnakking eller skal vi glede oss over det vi ser og kanskje holde oss for god til å skrive noe. Hva med å heller bare se og glede oss over at noen kanskje lykkes ?

  SvarSlett
 16. Hei Terje
  Imponerende flotte varierte bilder du har levert inn til runde nr.4 i NM for naturfotografer.Slåsskampen mellom Bokfink og Spettmeis er uten tvil et bilde i topp klasse og det er de andre bildene også.Støtter dag normann´s innlegg angående hva som er lov eller ikke.
  Som du selv skriver i kommentarfeltet lenger oppe,er det mange som bruker store pengesummer på å kjøpe seg til fotografiske opplevelser rundt om i Norge og resten av verden,men det er ingen selvfølgelighet at at bildene blir bra for det.Det er fotografen bak kamera som er avgjørende for resultatet.Mitt motto er at man får gjøre det beste ut av de mulighetene som ligger der ute i naturen, om enn har topp utstyr /masse penger eller ikke. Lykke til videre!
  Ps! Jeg er selv med i NM i naturfoto, men kan ikke se resultater fra runde 4 og i dag er det den 7 juni. Får håpe at de legger ut resultatet i løpet av denne uken!
  Mvh. Kai Edvard

  SvarSlett
 17. er helt enig med deg Terje
  du skriver akkurat det jeg tenker
  noen ganger så tror jeg det er vel mye jante/misunnelse ute å går
  om fuglene spiser solsikkefrø eller smågodt fra nidar så er det nå bildene som teller:-)
  jeg er også lei alt det smågnaulet
  ps lykke til videre med konken
  mvh anders selland

  SvarSlett
 18. Nok en runde med bilder i toppklasse. Ang kommentarene om ekthet/foringsplasser, må jeg si du skriver det jeg tenker. Venter i spenning på neste runde. Lykke til !

  SvarSlett
 19. Dette er trippel WOW og vel så det!

  Villmarkshilsen
  Per Johan :)

  SvarSlett
 20. Hei Terje.
  Du holder stilen terje. Nå er løpet halvkjørt og en ny tur tilandre siden av Atlanteren er innen rekkevidde.
  Bra serie ogs¨denne gang.

  Kåre

  SvarSlett