onsdag 10. august 2011

Måraction flere ganger for dag :)


Hatt besøk av Jan Smit med familie fra Nederland denne uka og de har fått bra med mårbilder. Det er mårtispa med 2 unger som entrer foringsplassen flere ganger for dag. Været har vært helt forferdelig men mellom bygene dukker mårene opp å slikker sin honning eller spiser sine rosiner.

Har nå besøk av Zenno fra Nederland også han har fått mye flotte mårbilder til sitt arkiv. Først igår var det ledig plass i skjulet slik at jeg fikk prøve meg en tur etter mårfamilien. Vi fikk besøk av en liten mårunge som holdt oss med selskap i 16 minutt. I løpet av de 16 minuttene knipset jeg i underkant av 500 bilder. Blir så klart mye like bilder fra det jeg har fra før, men utrolig artig å stifte bekjentskap med nykomlingen oppe i lia.

Slik det ser ut nå er aktiviteten som størst på ettermiddag og kveldstid. På morrakvisten er er det som oftest bare tipsa som er innom på snarvisit. Regner med økt aktivitet utover måneden både fra mårene og fotografer som vil oppleve dette, Skjønner ikke helt nordmenn som får slike ting tilrettelangt som uteblir, når Wild Wonders fotografer som Ole Jørgen Liodden, Pål Hermansen og Tom Schandy har benyttet seg av tilbudet. I slutten av måneden kommer også Wild Wonders fotograf Maurizio Biancarelli helt fra Italia for å ta bilder av mår.

Vi nordmenn sitter på gjerde å tror at mår er bare enkelt. Til det kan jeg si at mår er mer ekslusivt en både ørn og bjørn. Naturfotografer bør begynne å forstå hvor unikt dette egentlig er og kjenne sin besøkelstid.

4 kommentarer:

 1. Skulle så gjerne vært hos deg en tur:) Unik plass du har rett og slett. Hilsen Robin

  SvarSlett
 2. Sånn sier en god selger ;) hehe
  Skal komme ja!

  SvarSlett
 3. Impecable! absolutamente magnificas! todas espectaculares, parece como si posase para ti.

  SvarSlett
 4. Amazing captures,stunning images.
  John.

  SvarSlett