fredag 20. mai 2011

Flaks eller innarbeidet ?


Fikk for en tid tilbake bestilling av ett døgn mårskjulet av henholdsvis sønn til Stig Bratthaug og svigersønn til Stig . Men vi holder på å rigge opp utstyret roper Therese som står bak skjulet at mår er på vei ned ura. Den kommer helt inn på fem meters hold før den stopper å kikker inn i skjulet. Da går jeg ut å begynner å fore mens gutta gjør seg klar. Mens jeg holder på ute står mårtispa å kikker på meg mellom noen steiner 3-4 meter unna. Har ikke før lukket døren inn til skjulet før samme tispa dukker opp der jeg har smurt på honning og lagt ut rosiner. Den blir sammen med oss en 15 minutters tid før den klatrer seg opp ura igjen. Guttene gliser fra øre til øre og har vel ikke egentlig skjønt hvor unikt dette er. Til ettertanke har ingen av dem sett en mår før i hele sitt liv :) Halvfulle minnekort og fornøyde kunder er toppers . Håper de følger opp med flere mårer i løpet av besøket sitt ?

9 kommentarer:

 1. Fint og se at det er aktivitet i Mårura Terje..
  Husker jo godt at jeg feiret 17mai der i 2010..
  Må få til et besøk til høsten igjen, savner jo tjukken og co, samt ørnene..

  Ha en fin helg..

  Ole Arne

  SvarSlett
 2. Hei Terje. det et ikke mye flaks men innarbeidet over lang tid man må og ha kunskap om natur/dyr. noe man ser du har når man ser bildene du tar.
  mvh Christian,L

  SvarSlett
 3. Nydelig mårportrett, nok en gang.

  En detalj som virkelig løfter dette er de fantastiske refleksene i øynene - det gir et nydelig livfullt uttrykk.

  SvarSlett
 4. Vilket härligt möte :) Fin bild är det också. mvh / Matis

  SvarSlett
 5. Nja,litt i tvil om det bare er flaks:)
  Er nok ikke det,er nok godt innarbeidet over tid. Det gir resultater.

  Ketil

  SvarSlett
 6. En aldeles herlig historie på en innarbeidet plass - ehh jeg mener selvsagt flaks :D ..og flott bilde på ei nydelig tispe!

  SvarSlett
 7. Helt nydelig bilde av mår.

  SvarSlett