søndag 7. oktober 2012

Hjortebrunst på Nordmøre !

Akkurat kommet inn etter ei kjempeflott helg i hjortens rike. Vi har mye hjort her omkring også, men på den plassen jeg har funnet er vel en av Norges beste plasser for å oppleve hjort i brunst. Skal innrømme det at det grøss nedover ryggen når det brøler rundt deg på alle kanter fra tosifra antall bukker som kjemper om gunsten til kollene.Hadde med storjeger Vegard Lødøen og min kjære kone på dette skuespillet. Therese har vokst opp midt inne i en hjorteflokk på Furland men så mye brøling som dette har hun aldri opplevd. Det samme sier Vegard som bor i hjorteriket i Valldalen. Når vi kom første kvelden så var det knallfint vær og stjerneklart. Slike netter med måne gir mest brøling og fart på dyrene. Mnes dritvær legger en liten demper for aktiviteten. Vi fikk oppleve begge værtypene og jeg legger ikke skjul på at finvær er bedre å våkne til enn søkkvåt sovepose og dyr som bare går inne i tetta. Bildemessig var det ikke den store høydaren denne gangen da dyrene kom på litt for langt hold men har så mye bra bilder fra før at det er ikke noe som står på meg. Første kvelden fikk Vegard velge plass sjøl etter råd fra meg men han havnet mitt oppi salatbollen. Viste seg at vi hadde slått opp teltet hans bare 10 meter unna ei fersk brunstgrop. Kanskje ikke så rart at Vegard var stuptrøtt dagen derpå når en storbukk hadde bæljet hele natta bare 7-8 meter fra teltet hans. Trøsten må være at han fikk megwet gode lydopptak med mobilen sin. Han fikk også samme bukk på fotohold på morran. Jeg og Therese overnattet og sov i ett lavt jakttårn som blir kalt " Omsorgsboligen " :) Den påfølgende natta ble ett sant helvete . Det var meldt store nedbørsmengder og for første gang så innfridde Gislefoss sine prognoser. Det regnet og blåste så kraftig om natta at soveposen min var søkvått. Den ble iallefall ikke noe tørrere de 3 timene vi satt å ventet på dyra. Vi så vel 4-5 storbukker den første morran mens andre morra så vi bare 3. Antall koller, kalver og ungbukker har jeg ikke tall på.

Beklager til alle dere som følger min blogg og spesielt til deg Liv. Men jeg har ikke prioritert blogginnlegg de siste månedene . Men jeg skal skjerpe meg når mørket og vinteren kommer. Skylder dere både bilder fra Alaska og oppdateringer hvordan det går i NM naturfoto,- men det kommer.


Til dere som følger med i NM naturfoto så leder jeg sammenlagt med over hundre poeng til nestemann på lista.10 bilder å sende inn igjen, så jeg krysser fingrene at det går min vei i år :)

6 kommentarer:

 1. Fine bilder og fin tekst. Sikkert en stor naturopplevelse å få oppleve dette ...

  SvarSlett
 2. Synes bildene taler for en vellykka tur Terje.

  SvarSlett
 3. Er både fornøyd med bilder og opplevleser så turen var vellykket den :) Men så var det det å dra de helt store bildene da . Blir flere turer for jeg gir meg ikke så lett .)

  SvarSlett
 4. Hvilken flott opplevelse og for noen flotte bilder. Dette er jo bare en drøm for oss på Østlandet.

  SvarSlett
 5. Flotte bilder dette her. Og NM vinner du med stor margin er nå mitt stalltips:) Mvh Robin

  SvarSlett
 6. Skulle gjerne både sett og tatt det nest nederste bilde der. Kjempesituasjon du har dokumentert der..

  SvarSlett