fredag 14. oktober 2011

Mår i vinterpels og havørn !


Siden aktiviteten har vært så bra de siste dagene foran mårskjulet valgte jeg å avlegge skjulet et besøk idag. Og for en dag og for ett flott lys jeg fikk. Hadde ikke sittet inne i skjulet mer en 15 min fra jeg foret før jeg hørte voldsom til kjefting på småfuglene i område. Skjønte med en gang hva som var på vei. Joda, Tjukken han svikter ikke han og nå i full vinterpels . Blir noe annet å fotografere mår på høstparten når vinterpelsen har kommet fremfor skabbete mårer ut i mai. Jeg har nevnt det mange ganger at jeg har nok mårbilder men det beste mårbilde er fortsatt ikke tatt. Tro det eller ei men i løpet av 1 time og 15 min i skjulet hadde jeg mår i vinterpels i en time fremfor meg. På det nærmeste var det helt inne på nærgrensen til 400 mm. Ellers har jeg gledelig melding til dere som avventer rapport fra rovfuglskjulet. Idag og igår har havørna vært på plass. Blir en artigere hjemvei for Per Johan Næsje når han reiser sørover igjen ikveld med fulle minnekort av både mår og ørn. Fortsatt ledige plasser i begge skjulene fremover så bare ta kontakt.

5 kommentarer:

 1. Etter 2 og en halv dag i skjulene til Terje var det en trett men lykkelig mann som kom hjem til Hadeland natt til lørdag.
  Dette må være en helt unik plass både her i Norge og i verden forøvrig. Helt fantastisk at det går an å oppleve både mår og rovfugl på samme turen og uten noe særlig avstand i mellom skjulene!
  Så her folkens er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Tenk å sitte i vakre og nydelige høstfarger med en lav sol som kaster flotte skygger inn i landsakpet og det beste av alt ingen mygg og andre plagsomme innsekter!
  Selv om jeg nå har vært i begge skjulene tidligere er det alltid like spennende hva som dukker opp. Og denne gangen var det utrolig artig at både "tjukken" i mårlia og den gamel havørna i rovfuglskjulet dukket opp. Det var nesten som å hilse på gamle kjente :)
  Tusen takk Terje, for denne flotte opplevelsen nok en gang, jeg kommer helt sikkert tilbake!

  Per Johan

  SvarSlett
 2. En fantaskisk flott mår i en herlig positur!
  Tenk å få en slik en i søkeren, i dette flotte miljøet!

  SvarSlett
 3. Frister, frister! Begynner å bli en stund siden jeg sist var på besøk hos deg Terje. Jeg har foreløbig romslig med tid frem mot jul, så kanskje jeg finner på å ta meg en tur...

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Jeg av alle vet hvor mye arbeid og tid du har brukt på disse mårene,ørn og haukskjula dine.Likeså hvor fantastisk artig det er å få oppleve disse på nært hold.At ikke flere vil oppleve dette,skjønner jeg ikke.Det som likevel er litt bekymringsverdi er at du har Anne Anka på din bloggliste.

  SvarSlett
 5. Så nydelige bilder! Har nett komt over bloggen din, gler meg til å sjekka den meir ut. Trist å lesa om mor di. Kryssar fingrane med dåke!

  SvarSlett