mandag 5. september 2011

For en fantastisk arbeidsdag !









Ikke lenge siden jeg kom inn dørene etter en fantastisk arbeidsdag på Dovrefjell. Jeg har blitt leid inn som guide idag for ett nederlandsk ektepar som ønsket å oppleve Dovrefjell og dyrelivet der oppe. Jeg er ikke så godt kjent der oppe med tanke på dyreliv men har vært der mye på både fuglehundprøve og reinsjakt. Skal så klart litt flaks til for å treffe på mange arter men i løpet av dagen har vi sett rødrev, elg, jaktfalk, tårnfalk, moskus og til slutt fjellreven. Jeg har opplevd fjellrev flere ganger på Svalbard, men i en alder av 45 år var det artig å treffe på fjellreven på fastlands Norge også. Jeg kommer ikke til å røpe plassen jeg fant fjellrevene men det er ingen bombe at det er er født i overkant av 100 valper der oppe i år. Mye av dette skyldes såklart den store tilgangen til lemen men også NINA sitt avelsprogram for å reintrodusere fjellreven tilbake til Dovre.

7 kommentarer:

  1. Ah, litt misunnelig nå. Bilde 3 er svært bra.

    SvarSlett
  2. Hei Terje

    Det er gode nyheter for alle oss som har et ønske om å en dag få se fjellrev i den Norske fjellheimen igjen.
    Flotte opplevelser du fikk der oppe i løpet av en dag!

    Bilde nr3 var knallbra der reven speider utover gamle jaktmarker.

    Mvh Rune

    SvarSlett
  3. Dette var artig Terje, flotte bilder.
    Øyvind Bjerkeseth

    SvarSlett
  4. Flotte bilder av Norsk Natur og ekstra hyggelig er det at bestanden av fjellrev har tatt seg opp!

    SvarSlett
  5. Ja, ja - så var det dette med å være på rett plass til rett tid. Du har en egen evne til dette Terje... Knall bilder, må inrømme at jeg er litt misunnelig... :-)

    SvarSlett
  6. Berre lækkert Terje. Bilde 3 er knall.

    Gøran

    SvarSlett
  7. Kjenner disse karene godt Terje... Den på bilde to er vel den samme jeg har på bloggen min... Gode bilder som alltid. Flott opplevelse...

    SvarSlett